In ARENI, functioneaza singurul magazin exclusiv de incaltaminte second hand din municipiu. Vezi cati suceveni ii calca pragul


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13789, 13790, 13791, 13792, 13793, 13794, 13795, 13796, 13797, 13798, 13799, 13800, 13801, 13802″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Pentru că încălţămintea este un accesoriu important într-o societate în care eşti judecat după aparenţe, dar şi pentru că recesiunea mondială ne-a făcut să ne gândim de două ori înainte să ne înnoim garderoba, un sucevean a găsit soluţia potrivită pentru a împăca cele două aspecte, oferind calitate şi imagine la un preţ surprinzător de accesibil.

Ideea deschiderii unui magazin cu un asemenea profil i-a venit tânărului Florin Scripcari în vara anului 2011, ca urmare a faptului că pe parcursul celor 12 ani de implicare în propria-i afacere cu haine second hand, a conştientizat că locuitorii municipiului au început să manifeste un interes din ce în ce mai mare pentru încălţămintea second hand adusă din afară.

„Am deschis acest magazin la data de 15 august 2011, fiind singurul de acest gen din municipiu. Oamenii au primit cu deschidere această noutate, mai ales că mare parte dintre clienţii magazinului de încălţăminte i-am făcut în timpul celor 12 ani de haine second hand pe care am dezvoltat-o împreună cu familia mea. Marfa o aduc din Uniunea Europeană, mai precis din Germania, iar pe viitor intenţionez să consult şi piaţa din Olanda”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Florin Scripcari, proprietarul magazinului.

Potrivit acestuia, marfa existentă pe rafturile de prezentare este pentru două anotimpuri, după modelul din străinătate. În momentul de faţă, sucevenii pot achiziţiona încălţăminte de sezon – cizme bărbăteşti şi de damă, bocanci, la 25 de lei/kg, încălţăminte pentru copii, la 20 lei/kg (între 5 şi 10 lei perechea), patine, clăpari şi schiuri. „Clăparii pentru copii au preţuri între 20 şi 50 lei, ajungând până la 150 lei pentru adulţi, un preţ accesibil dacă avem în vedere preţurile existente la ora actuală în magazinele din oraşul Suceava, la aceleaşi accesorii. De exemplu, eu vând schiurile la preţul de 300 lei, comparativ cu 1.000 lei preţul din magazin”, a arătat proprietarul locaţiei din Areni.

„Toată încălţămintea din magazin vine cu certificat de dezinfecţie din Germania”

În funcţie de calitatea mărfii, dar şi de perioada sezonului, preţurile pot varia, în sensul în care marfa nou primită se vinde la 50 lei/kg, alături de preţurile promoţionale de la mijlocul sezonului de iarnă. Luna ianuarie aduce oferte la preţul de 25-30 lei perechea la cizmele de iarnă, respectiv la ghete, care se vând cu succes la 15-20 lei, urmând ca acestea să scadă treptat până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că magazinul va fi aprovizionat din nou cu marfă, lucru care se întâmplă lunar.

„Toată încălţămintea pe care o deţin în magazin vine cu certificat de dezinfecţie din Germania, aspect foarte important pentru clienţii noştri. Nu am avut niciodată clienţi nemulţumiţi, însă din contra, au existat persoane care şi-au arătat nemulţumirea faţă de raportul preţ/calitatea al articolelor de încălţăminte achiziţionate de la firme de renume. 75% din încălţămintea pe care o comercializez este din piele, iar marfa care rămâne în plus în momentul în care aprovizionez magazinul este donată în scopuri caritabile”, a precizat Florin Scripcari.

Conform aceleiaşi surse, încălţămintea second hand are cea mai mare priză la oamenii trecuţi de 30 de ani, care de regulă fie caută papuci second pentru ei, fie pentru copiii lor. Pe lângă aceştia, există şi un sector mai tânăr de cumpărători, în care se înscriu îndeosebi tinerele studente. Desigur, pensionarii reprezintă o categorie care apelează frecvent la obiectele care se vând „la mâna a doua”.

“Ma interesez lunar de oferta acestui magazin deoarece îmi satisface cerinţele atât din punct de vedere calitativ, cât şi financiar. Trăim vremuri grele, motiv pentru care trebuie să găsim mereu soluţii alternative şi mai puţin costisitoare pentru soluţionarea necesităţilor noastre”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Ioana P., lucrător comercial, în vârstă de 32 ani.

Magazinul de încălţăminte second hand din Areni este deschis săptămânal, de luni până vineri, de la ora 09.00 la 17.00, iar sâmbăta şi duminica, de la ora 09.30 la 13.30.


Intră acum și în grupul de