Sute de turisti s-au bucurat de ultimul week-end de „Serbarile Zapezii”, la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Ultimul week-end destinat „Serbărilor Zăpezii” la Vatra Dornei a adus în staţiunea montană sute de turişti veniţi fie de la Suceava, fie din alte zone ale ţării, care s-au bucurat din plin de vremea frumoasă, dar şi de practicarea sporturilor de iarnă.

Hotelierii dorneni, dar şi oamenii locului care au oferit cazare în pensiuni, au făcut rezervări pentru clienţii lor cu o săptămână înainte, prezenţa unora dintre turişti fiind constantă în ultimele trei week-end-uri de distracţie destinate „Serbărilor Zăpezii”. Cu toate acestea, locuri de cazare s-au găsit şi pentru cei care s-au hotărât pe ultima sută de metri să petreacă un week-end în staţiunea suceveană, preţurile fiind accesibile şi stabilite în funcţie de confortul oferit. Spre exemplu, pentru cazare la o pensiune de trei stele, turiştii au scos din buzunar între 90 şi 120 lei/noapte.

Aglomeraţia cea mai mare a fost pe pârtiile din staţiune, construite special pentru începători, avansaţi, sau pentru cei care au ales ca modalitate de distracţie săniuţa, colacul de zăpadă sau placa. Dacă serviciile de închiriere ski se fac la Vatra Dornei contra sumei de 10 lei/oră, cei care au optat pentru săniuţă au plătit doar 5 lei/oră, respectiv 5 lei pentru trei ture cu colacul pe zăpadă, pe un traseu special amenajat în acest sens.

Înghesuială mare a fost şi în incinta Cabanei „Schiorul”, acolo unde după câteva ture de distracţie pe zăpadă, turiştii au ales să se încălzească cu un ceai cald, sau cu o cafea, ori să mănânce una dintre specialităţile zonei – ciorbă de fasole cu afumătură în cuib de pâine.

Traseul spre pârtia mare i-a ademenit pe turişti cu o ofertă diversificată la căciuli şi la accesoriile de iarnă, precum şi cu delicioasele – vată pe băţ, măr caramelizat, pufarini, popcorn, sau porumb copt pe grătar.

De mare succes s-a bucurat şi serviciul de telescaun, acolo unde până la ora 16.30 (ora de funcţionare a utilajului) a fost o coadă permanentă. Aici, pentru suma de 15 lei, cei care au optat pentru o plimbare cu telescaunul, timp de 40 de minute au avut ocazia să admire de la înălţime frumuseţile locului. Odată ajunşi la capătul traseului, turiştii s-au delectat cu un vin fiert cu scorţişoară, sau cu o ciocolată caldă, iar cei care au dorit să imortalizeze frumuseţea peisajului au avut ocazia să se pozeze cu un armasar frumos de munte.

Spre seară, localurile din staţiune erau tiscite de oameni, dar şi pârtia mare, acolo unde cei prezenţi s-au putut bucura de concertul oferit de Primăria din Vatra Dornei.

La finalul zilei de duminică, „Serbările Zăpezii” de la Vatra Dornei se vor încheia cu un reuşit foc de artificii.


Intră acum și în grupul de