Sucevencele se rasfata cu Aqua Gym, la bazinul de inot al Universitatii „Stefan cel Mare”. Si tu poti participa la aceste cursuri. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

De aproximativ doi ani de zile, în cadrul bazinului din Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, din ce în ce mai multe sucevence urmează cursurile de Aqua Gym, o metodă ideală pentru dobândirea siluetei mult visate, ce constă în transpunerea în apă a gimnasticii la sol.

Aqua Gym ajută la pierderea în greutate şi la îndepărtarea vizibilă a celulitei

Deşi reprezintă o noutate pe piaţa suceveană, acest sport care a luat naştere de mai bine de 50 de ani în Franţa, a atras în timp, din ce în ce mai multe adepte din judeţ, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 60 de ani, mai ales pentru faptul că ajută la pierderea în greutate şi la îndepărtarea vizibilă a celulitei.

„Aqua Gym este practic << gimnastică în apă >> , purtând şi denumirea de << Aqua Run >> sau << Aqua Feet >> şi reprezintă o metodă foarte bună de a face fitness protejând articulaţiile şi tendoanele. Prin programele diferite de Aqua Gym pe care le realizez la ore împreună cu cursantele mele, lucrăm toate grupele musculare, într-un ambient plăcut întreţinut de muzică. Recomand acest gen de exerciţii fizice persoanelor care au probleme cu spatele, afecţiuni cardiace, musculatură atrofiată, care doresc să scape de aspectul neplăcut dat de celuită.

Aqua Gym mai ajută la pierderea kilogramelor în plus, angrenarea tuturor muşchilor (braţe, abdomen, şolduri, fese) pe rând, reducerea tensiunii arteriale, eliminarea stresului, prevenirea apariţiei osteoporozei şi cel mai important – revitalizarea întregului corp. Aqua Gym acţioneazã asupra circulaţiei venoase şi limfatice, ceea ce permite o mai bunã oxigenare a ţesutului muscular, factor esenţial în procesul de slãbire. Practic la bazin poţi să vii cu foarte multe probleme şi să pleci fără niciuna”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alexandra Plesciuc, profesor antrenor de Aqua Gym în cadrul Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie al USV.

Un sport recomandat şi bărbaţilor

Potrivit tinerei amtrenoare, cursurile de Aqua Gym sunt destinate atât femeilor, cât şi bărbaţilor. „Deocamdată, nu am primit solicitări din partea bărbaţilor, însă ţin să precizez că acest gen de mişcare este recomandat şi pentru ei. Suntem foarte deschişi în acest sens, iar dacă vor exista solicitări, le vom onora”, a precizat Alexandra Plesciuc, care a povestit că există grupuri organizate de femei care vin special de la Fălticeni şi Rădăuţi ca să participe la orele de Aqua Gym.

„Reamintesc că bazinul din incinta Univeristăţii << Ştefan cel Mare >> din Suceava este singurul din România care deţine platformă. Practic, adâncimea sa poate fi stabilită şi la 95 cm, dar se coboară şi la doi metri şi jumătate. Noi la Aqua Gym lucrăm la adândimea de 1,35, aşadar nu este necesar să ştii să înoţi. La Aqua Gym, nu punem faţa pe apă, nu ne scufundăm, picioarele ating fundul bazinului, deci nu există niciun risc. Lucrăm cu greutăţi, plute speciale şi bastonaşe flexibile”, a subliniat antrenoarea.

Aceasta a explicat că programul de exerciţii durează o oră şi se ţine de două ori pe săptămână, lunea şi joia, în intervalul orar 18.00- 19.00. Tot de la Alexandra Plesciuc am mai aflat că timp de o oră, cursantele lucrează organizat pentru toate grupele de muşchi, Aqua Gym combinănd sub apă paşi de dans, tae bo, gimnastică şi atletism.

“Abonamentul este de 8 ore pe lună (două întâlniri/săptămână) şi costă 160 lei pentru persoanele din exteriorul universităţii sucevene, 120 lei pentru persoanele care activează în interiorul instituţiei de învăţământ superior, 120 lei pentru elevi, respectiv 100 lei pentru studenţii care învaţă la USV. De asemenea, există şi posibilitatea întocmirii unui abonament pentru jumătate de lună, la preţ redus, dar şi posibilitatea de a plăti câte 20 lei/oră, cu chitanţă, la casieria din incinta bazinului. Menţionez că orele de abonament se pot raporta şi pe următoarea lună.

Ca şi condiţii obligatorii pentru înscriere şi pentru utilizarea bazinului menţionez – purtarea căştii de apă atât de către femei, cât şi de către bărbaţi, pentru a evita căderea părului în apă, precum şi aducerea de la medicul de familie a unei adeverinţe care să ateste că persoana nu suferă de afecţiuni ale inimii şi de boli de piele (aviz epidemiologic), care este valabilă 6 luni”, a arătat Alexandra. Precizăm că intervalul de funcţionare al casieriei din incinta bazinului este 09.00-20.00.

30 de minute de Aqua Gym echivaleazã cu o orã şi 30 de minute de gimnasticã la sol şi cu aproximativ 600 de calorii consumate

Aqua Gym este un sport ce poate fi practicat fără riscuri chiar şi de către femeile însãrcinate, panã în luna a opta de sarcinã. De asemenea, este important de ştiut că presiunea apei exercitatã asupra corpului este de aproape 800 de ori superioarã presiunii pe care o exercitã aerul, astfel cã la fiecare mişcare, apa are un efect de masaj, având ca finalitate ameliorarea circulaţiei sanguine, limfatice şi a celulitei. Trebuie ştiut, de altfel, cã 30 de minute de Aqua Gym echivaleazã cu o orã şi 30 de minute de gimnasticã la sol şi cu aproximativ 600 de calorii consumate.

Alexandra Plesciuc predă Aqua Gym de mai bine de doi ani la USV, are 26 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Specializarea Educaţie Fizică şi Sport – Atletism, din cadrul USV. A doua specializare pe nataţie a obţinut-o în urmă cu doi ani la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor din Bucureşti. În prezent, tânăra este masterandă în an terminal, în acelaşi domeniu de activitate, pe viitor fiind decisă să urmeze studii doctorale.


Intră acum și în grupul de