Aglomeratie la tarabele cu martisoare si comercianti nemultumiti, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu o zi înainte de 1 Martie, zeci de suceveni s-au înghesuit făcând coadă la tarabele ticsite de mărţişoare ale comercianţilor suceveni. Cu toate acestea, vânzătorii de suveniruri destinate primei luni a primăverii sunt extrem de nemulţumiţi din cauza vânzărilor slabe şi foarte slabe pe care le-au avut în primele zile de când au ieşit în stradă.

„Lumea vine, se înghesuie şi fie cumpără cele mai ieftine mărţişoare, la 50 de bani, fie pleacă mai departe, la următoarea tarabă, în speranţa găsirii unor modele şi mai ieftine. Vânzări aşa de slabe cum am avut în acest an, nu am mai avut niciodată. Consider că treptat se pierde tradiţia, e păcat…”, ne-a explicat Viorica L., comerciantă.

Cu toate că şi-au instalat tarabele în zonele cele mai circulate din municipiu încă din data de 20 februarie, în ideea de a le oferi sucevenilor posibilitatea de a achiziţiona mărţişoare pentru cei dragi din timp, înainte cu o zi de debutul lunii martie, unii dintre comercianţii suceveni susţin au ieşit pe zero în afacerea cu mărţişoare, lucru care îi va determina pe o parte dintre ei să nu mai iasă în stradă înaintea zilei de 8 martie.

„Sunt foarte nemulţumit de câştigul din acest an care, la mine cel puţin, se apropie de zero. Nu se merită să stai atâtea ore în frig, iar lumea să nu mai cumpere. Am venit inclusiv azi în speranţa că mâine este 1 martie, iar lumea va cumpăra mai multe mărţişoare, însă intenţionez să nu mai lucrez şi înaintea zilei de 8 martie. La Primărie, mi-am plătit locul numai pentru zece zile. Presimţeam că aşa se va întâmpla”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Vasile T., comerciant.

La standurile cu mărţişoare, tot miercuri au apărut şi ghioceii, care se vând la preţul de 3 lei, la coşuleţ, respectiv 1 leu, bucheţelul.

Precizăm pentru cei care nu au reuşit încă să treacă pe la tarabele cu mărţişoare, îi pot găsi pe comercianţii suceveni în următoarele locaţii din Suceava: Str. Ştefan cel Mare” (în zona Policlinicii), Str. Ştefan cel Mare (în zona magazinului Bucovina), Bd-ul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), Str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), Bd-ul George Enescu (Curcubeul), Bd-ul George Enescu (în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac), Str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi Str. Tineretului din Burdujeni.

Reamintim că aceşti comercianţi suceveni au primit autorizaţie de funcţionare de la Primăria Suceava până la data de 20 aprilie 2012 şi pot fi găsiţi zilnic în locaţiile mai sus menţionate, între orele 08.00 – 19.00.


Intră acum și în grupul de