Elevii Colegiului “Spiru Haret” din Suceava se pregatesc sa sustina simularea examenului de Bacalaureat, la matematica


Intră acum și în grupul de

După ce săptămâna trecută au susţinut simularea examenului de Bacalaureat la limba şi literatura română, joi, 15 martie 2012, elevii Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava vor susţine şi testarea la matematică, sub supravegherea camerelor de luat vederi.

“Simularea testării la matematică va avea loc mâine (n.r. joi, 15 martie), între orele 10.00 – 13.00. La simulare sunt aşteptaţi să participe aproximativ 180 de elevi din clasele a XII-a, cu o mică marjă de eroare pentru elevii care vor fi bolnavi. Subliniez faptul că susţinerea acestor simulări este obligatorie, în condiţiile în care testările au loc în timpul orelor de curs. Orele alocate timpului de examen vor fi recuperate în perioada imediat următoare, zilnic, în intervalul orar 13.00 – 14.00”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului “Spiru Haret”.

Potrivit acestuia, şi această simulare se va face sub atenta supraveghere a camerelor de supraveghere montate în sălile de clasă, condiţiile fiind similare cu cele din timpul desfăşurării examenului oficial.

Directorul unităţii de învăţământ a precizat că în timpul simulării la proba scrisă de limba şi literatură română care a avut loc în data de 6 martie, nu s-au înregistrat evenimente neprevăzute. “Elevii au dat dovadă de înţelegere şi s-au purtat exemplar, la fel ca şi profesorii supraveghetori. Din 181 de elevi care trebuiau să susţină această simulare, au fost prezenţi 177”, a explicat Virginel Iordache.

El a mai arătat că spre finalul anului şcolar, în luna mai, la final, va mai avea loc o simulare la unul dintre obiectele opţionale (fizică, chimie, biologie sau informatică), de această dată participarea fiind benevolă din partea fiecărui elev. “La această simulare participarea nu este obligatorie şi va avea loc în afara orelor de curs. Totodată, aceasta poate constitui un bun prilej de evaluare a cunoştinţelor acumulate pentru viitorii susţinători ai examenului de Bacalaureat”, a transmis Iordache.


Intră acum și în grupul de