Raluca Ionita, buzoianca care insufleteste camerele copiilor suceveni. Afla aici mai multe despre arta crearii unui ambient cat mai placut pentru cei mici


Intră acum și în grupul de

Moda pictării camerelor pentru copii a început să prindă şi la suceveni, culorile fiind cele care definesc copilăria şi modul de percepţie a mediului înconjurător de către cei mici, încă din primele săptămâni de viaţă. Din acest motiv, numărul părinţilor care apelează la serviciile unui artist plastic profesionist în acest sens, a crescut, Raluca Ioniţă, buzoianca adoptată de Suceava, fiind una dintre persoanele care dau viaţă pereţilor încăperilor amenajate pentru cei mici.

“În mod deosebit, în facultate, am mers foarte mult pe ideea de ilustraţie pentru copii, motiv pentru care am decis să aplic acest model şi în încăperile unde am ocazia să dau frâu liber imagineţiei. În prezent pictez camere de copii, saloane, cabinete de pediatrie, dar şi localuri sucevene. De cele mai multe ori,părinţii mă roagă să aleg singură modelul şi personajele pe care urmează să le pictez în camera copilului. Desigur, sunt foarte deschisă în momentul în care părinţii vin cu un model, sau cu idei noi, cel mai important fiind rezultatul final. Lucrările le realizez utilizând culori acrilice, rezistente la apă şi la condiţii de umezeală. Acestea nu se şterg, nu curg şi nu se degradează în timp. Plata o percep pe metru pătrat, în funcţie de complexitatea şi dimensiunea desenului”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Raluca Ioniţă.

Raluca Ioniţă este o tânără jovială şi talentată, în vârstă de 27 de ani, originară din Buzău. A urmat cursurile Liceului de Artă “Margareta Stelian” din Buzău, fiind îndrumată spre domeniul artistic, încă din copilărie, de familia sa. După terminarea liceului în care a studiat pictura murală şi decorativă, s-a înscris la trei facultăţi, la Cluj, Bucureşti şi Iaşi, pentru ca în final să urmeze cursurile Facultăţii de Artă “George Enescu” din Iaşi, unde a studiat grafica publicitara şi de şevalet. După absolvirea studiilor superioare, Raluca s-a stabilit la Suceava, oraş în care a evoluat pe plan profesional, fiind cunoscută în urma realizării mai multor expoziţii personale, de caricatură şi de tricouri pictate, personalizate.

“Întotdeauna am considerat că mă exprim mult mai bine prin arta pe care o realizez. Obişnuiam să pictez pereţii încă din facultate, când nu rezistam tentaţiei de a înfrumuseţa pereţii << trişti >> din cămin. În momentul de faţă, lucrez la pictarea secţiei de pediatrie a unei clinici particulare din Suceava, însă deţin o experienţă bogată şi în pictarea restaurantelor, a cafenelelor, a pub-urilor şi nu numai”, susţine tânăra artistă.

Cei interesaţi de serviciile plastice pe care le asigură Raluca Ioniţă o pot contacta la numărul de telefon 0756/993.914 .


Intră acum și în grupul de