Acasă Exclusiv Ofertele agentiilor de turism, la slaba cautare in randul sucevenilor, pentru minivacanta...

Ofertele agentiilor de turism, la slaba cautare in randul sucevenilor, pentru minivacanta de 1 Mai


Intră acum și în grupul de

În ciuda faptului că minivacanţa de 1 Mai durează, în acest an, de patru zile, îndeosebi pentru angajaţii de la stat, nu mulţi au fost aceia care au apelat la serviciile unei agenţii de turism sucevene pentru a se deplasa la mare, cu prilejul deschiderii sezonului estival.

„Acest lucru se datorează faptului că de 1 Mai, majoritatea persoanelor care merg pe litoralul românesc, de regulă tineri, se organizează pe cont propriu, neavând nevoie de serviciile de cazare care pot fi asigurate prin agenţiile de turism. Cu toate acestea, cu prilejul deschiderii sezonului estival, au existat două solicitări pentru Bulgaria, una dintre locaţiile preferate de vacanţă ale sucevenilor. Astfel, pentru un sejur cu 3 nopţi de cazare, pentru două persoane, la hotel de 5 stele, în regim all inclusive, s-au plătit în jur de 200 euro. Sucevenii aleg în continuare litoralul bulgăresc în detrimental celui românesc având în vedere raportul calitate-preţ”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, unul dintre reprezentanţii Agenţiei de Turism Bilco, din Suceava.



Această perioadă a anului a adus puţine solicitări pentru litoralul românesc şi la Agenţia de turism Paralela 45, situată în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. “Am avut solicitări pentru hoteluri a căror tarife sunt foarte accesibile, undeva la 3-4 milioane pentru două persoane, un sejur de 3 nopţi. Am avut şi două solicitări pentru străinătate, circuite turistice pentru Europa de Vest, Olanda, Roma. Astfel, pentru un sejur de 4-5 zile s-au plătit în jur de 400-500 euro/persoană. De regulă solicitările de călătorie pentru minivacanţe (Paşte, 1 mai) sunt puţine în agenţia noastră din cauza numărului limitat al zilelor libere”, a explicat Narcisa Bortă, director în cadrul Agenţiei de Turism Paralele 45.

„Personal, în dimineaţa zilei de 1 Mai voi fi cu prietenii mei pe litoralul românesc. Ne pornim în această după-amiază spre Vama Veche, acolo unde, ca în fiecare an, vom găsi distracţie şi voie bună. Pentru că nu avem mulţi bani, vom alege cazarea la cort . Vom sta pe litoral 2-3 zile, în funcţie de cum ne ajung banii. Nu m-am gândit niciodată să apelez la serviciile unei agenţii de turism ca să pot petrece câteva zile în regulă, de 1 Mai, la mare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Cristina I., în vârstă de 24 de ani.

Potrivit meteorologilor, pe litoral, temperatura va depăşi, zilele acestea, 25 de grade Celsius.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version