Acasă Exclusiv Caietele cu „Hannah Montana” şi „Hello Kitty” raman in topul preferintelor scolarilor...

Caietele cu „Hannah Montana” şi „Hello Kitty” raman in topul preferintelor scolarilor suceveni. Afla aici cat costa rechizitele unui copil care intra in clasa I


Intră acum și în grupul de

Pentru că mai sunt doar două săptămâni până la începerea noului an şcolar, librăriile şi hipermarket-urile din Suceava au început să vândă cu succes rechizitele necesare oricărui elev, îndeosebi cele imprimate cu personaje celebre care apar pe micile ecrane.

„Ca şi anul trecut, produsele pe care apare Hannah Montana au rămas în topul preferinţelor fetiţelor, alături de simpaticul personaj care apare în desenele animate – Hello Kitty. Băieţeii preferă caietele pe care apar maşinuţele din îndrăgitul film de animaţie CARS, ori pe cele pe care apare imageniea legendarului Michael Jackson şi nu numai. Deşi caietele au acelaşi număr de file, cele inscripţionate cu aceste personaje sunt o idee mai scumpe, lucru care nu îi împiedică pe părinţi să le achiziţioneze”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, una dintre comerciantele Alexandria Librării din Suceava.



Pentru părinţii care se pregătesc să îşi ducă copiii în clasa I, NewsBucovina.ro a realizat un studiu de piaţă prin care arată care sunt rechizitele necesare unui elev care începe ciclul primar, dar şi suma de bani de care trebuie să dispună părinţii pentru a le asigura micuţilor întreaga recuzită.

„Un copil care merge în clasa I are nevoie de: un ghiozdan (cât mai uşor, cu bretele moi şi bine cusute), o uniformă (universală, sau în conformitate cu cerinţele şcolii, ale clasei), un trening, două tricouri, adidaşi (neaparat cu talpă albă, pentru a putea fi folosiţi în sala de sport). Alături de acestea este recomandat penarul cu trei compartimente, suficient de încăpător pentru: carioci, culori, stilou (cu peniţă mică şi rezerve), două creioana HB, o radieră, o ascuţitoare, două-trei pixuri cu gel colorat.

Desigur, sunt necesare patru caiete tip II (liniate), patru caiete de matematică (liniate), un vocabular, un bloc de desen mic, acuarele, patru-cinci pensoane (de diferite mărimi), o planşetă din plastic, un vas din plastic cu capac (pentru apă). Sunt importante etichetele pentru nume, învelitorile pentru toate caietele, sugativa, şerveţelele umede, forfecelul şi lipiciul. Fiecare învăţător are obligaţia ca la prima şedinţă organizată în cadrul clasei I, să le comunice părinţilor tipul caietelor speciale după care se va lucra la – română, matematică, cunoaşterea mediului, abilităţi practice, religie şi opţional. Tot atunci, părinţii vor afla orarul, suma ce trebuie alocată pentru fondul clasei, detaliile legate de portofoliul fiecărul elev ş.a.”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, Rocsana Străchinescu, învăţător în cadrul Şcolii cu clasele I-VIII Nr.9 din Suceava.

Desigur, oferta de preţ diferă în funcţie de calitatea rechizitelor, oferind părinţilor posibilitatea de a face cumpărături în funcţie de bugetul pe care îl au.

De exemplu, uniforma clasică pentru băieţi şi fete se găseşte în magazine la preţul de 80-120 lei, pe când uniformele de firmă costă între 150 şi 200 lei. Preţul diferă şi în cazul ghiozdanelor care pleacă de la 30 lei (cel mai ieftin) şi ajunge la 195 lei (cel mai scump).

Un calcul estimativ făcut de NewsBucovina.ro arată că pentru achiziţionarea tuturor obiectelor şi rechizitelor înşirate mai sus, părinţii vor trebui să scoată din buzunar suma de 670 lei, aproape un salariu minim pe economie, care în momentul de faţă este de 700 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version