In ce superstitii cred parlamentarii de Suceava


Intră acum și în grupul de

sanda maria ardeleanuDincolo de activitatea pe care o desfăşoară pe scena politică, parlamentarii de Suceava sunt în primul rând oameni şi recunosc că adesea cred în superstiţii, chiar dacă acestea nu le influenţează neapărat existenţa.

Primul deputat care a recunoscut acest lucru este Sanda-Maria Ardeleanu, care a subliniat faptul că întotdeauna crede în superstiţiile care o avantajează. „Cred în superstiţiile care mă avantajează, iar aici mă refer la horoscop. Iau partea bună a lucrurilor, gândesc optimist, liber. Deşi recunosc că superstiţiile ne complică existenţa, mărturisesc că în studenţie aveam o rochiţă pe care o purtam la fiecare examen”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, parlamentarul democrat-liberal.

În horoscop crede şi deputatul PNL, Constantin Galan, însă doar atunci când acesta zice de bine. În rest, acesta susţine că crede în Dumnezeu şi consideră că verigheta pe care o poartă zilnic poate fi considerată talismanul său.

Baisanu 3Deşi iniţial a declarat că superstiţia în care crede este „frica de prostie”, deputatul PNL, Alexandru Băişanu a dezvăluit ulterior faptul că poartă mereu la gât o cruciuliţă din piele. Valoarea sentimentală a acestui accesoriu este una deosebită, întrucât a fost aleasă de cele două fiice ale politicianului. „Însemnătatea cruciuliţei este cu atât mai mare cu cât fiica mea cea mare deţine una identică. Cred în tot ceea ce înseamnă astrologie, numerologie”, a declarat Băişanu.

radu surugiu 1Chiar dacă nu este total convins de superstiţia care spune că în ziua de marţi sunt trei ceasuri rele, deputatul liberal, Radu Surugiu este de părere că „cele trei ceasuri rele” reprezintă o scuză extrem de bună. Pe lângă aceasta, tânărul politican a recunoscut faptul că dacă uită ceva acasă, ezită să se întoarcă. „Mă întorc din drum doar în cazul în care am uitat ceva important. De exemplu, ieri, mi-am uitat cartela de vot şi, bineînţeles, a trebuit să mă întorc acasă să o iau”, a spus Surugiu. Acesta a ţinut să precizeze totuşi că nu crede în orice superstiţie. „În superstiţia cu << pisica neagră >> nu cred, deoarece mie îmi plac foarte mult pisicile. Horoscopul nu obişnuiesc să îl citesc, însă sunt convins că există influenţe care ne pot afecta mai mult sau mai puţin”, este de părere parlamentarul.

La polul opus, există şi politicieni care nu cred deloc în superstiţii. Printre acestea se numără: deputatul PDL Ioan Balan, deputatul minorităţii polone din România, Ghervazen Longher, senatorul PSD, Neculai Bereanu şi deputatul PSD, Ioan Stan. Ultimii doi susţin că nu cred în superstiţii, nu deţin talismane şi nu cred în predicţiile zodiacale. „Cred în Dumnezeu, în mine şi în oameni. Nu cred în superstiţii sau în vrăjitorie”, a explicat Ioan Stan.

constantin galan1Cu toate că nu poartă o amuletă la el, senatorul PC, Mihai Neagu, ne-a dezvăluit că are superstiţii în care crede, însă tinde mai mult spre partea mistică, care cere o trăire interioară deosebită. „Cred în horoscop şi în superstiţia care spune că dacă o pisică neagră îţi taie calea, înseamnă că vei avea ghinion. Totuşi, mă întorc din drum atunci când uit ceva”, a spus senatorul.

Respectate cu sfinţenie de unii şi luate în derâdere de alţii superstiţiile gravitează în jurul nostru de secole şi, cu siguranţă, fiecare dintre noi, măcar o dată în viaţă, am auzit unul din avertismentele:  “Fereşte-te de vineri, 13”, “Nu vărsa sarea!”, “Pisicile negre sunt satanice”, “Dacă spargi o oglindă, vei avea 7 ani de ghinion”, “Dacă baţi în lemn, alungi răul”,  “Poarta ghinion să treci pe sub o scar㔓Potcoavele sunt semne ale norocului”, “Trifoiul cu patru foi este norocos”, “Ţine-ţi respiraţia când treci pe lângă un cimitir”, etc.


Intră acum și în grupul de