Cat costa sa petreci Valentine’s Day in restaurantele romantice din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an, restaurantele si pub-urile din municipiul Suceava se întrec în oferte de Valentine’s Day, care, după model american, se celebrează în data de 14 februarie. Sucevenii pot sărbători astfel Ziua Îndrăgostiţilor într-o ambianţă elegantă şi romantică, asezonată cu meniuri special alese, muzică live şi surprize pe măsură.

SonnenhofRomanticii incurabili pot opta pentru atmosfera intimă oferită de Hotel Sonnenhof din Suceava, dar şi pentru unul din meniurile gândite special pentru data de 14 februarie. „Pentru că luna februarie este luna dragostei, dar şi pentru că în data de 15 februarie împlinim un an de existenţă la Suceava, ne vom răsfăţa clienţii cu o serie de surprize culinare. De Valentine’s Day, vom pregăti meniuri special gândite pentru doamne, dar şi pentru domni. Curioşii vor avea posibilitatea să guste unul din meniurile denumite după cuplurile celebre din literatură, dar şi din cinematografie, ca – Romeo şi Julieta, Bonnie şi Clyde, Scarlett O’ Hara şi Rhett Butler ş.a.”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ana Budu, general manager în cadrul Hotelului Sonnenhof din Suceava.

Potrivit acesteia, în luna februarie, în restaurantul „a la carte” al hotelului sucevean, numit Mosaik, clienţii se pot bucura de muzică live în surdină, o masă pentru două persoane lângă şemineu, mâncăruri rafinate şi un vin bun, toate la preţul de 70 lei de persoană. Rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0230/220.033.

Restaurant Da Vinci„Ziua Îndrăgostiţilor” va fi celebrată în acelaşi ton boem, şi la Restaurantul Da Vinci din Suceava, acolo unde bucătarii promit să pregătească un meniu special, într-o atmosferă specială. “Ristorante Da Vinci este locația perfectă pentru îndrăgostiți, mai ales pentru îndrăgostiţii de mâncăruri alese!”, transmit gazdele. Rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon:0330/803.330.

În aceeaşi atmosferă încărcată cu iubire, Restaurantul Old Times a pregătit pentru îndrăgostiţii suceveni, trei variante de meniu, gândite pentru toate buzunarele. Cel mai costisitor meniu este cel la 65 lei de persoană, care cuprinde: muşchiuleţ montana, cartofi umpluţi cu kaizer şi telemea, salată de varză, desertul casei şi vin la carafă. A doua variantă de meniu costă 50 de lei de persoană  şi conţine: cuburi de pui cu caşcaval, cartofi umpluţi cu kaizer şi telemea, salată de varză, desertul casei şi vin la carafă. Ultima variantă de meniu este în valoare de 25 lei de persoană şi conţine: cuburi de pui cu caşcaval, cartofi umpluţi cu kaizer şi telemea, alături de salată de varză. Rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0230/510.150.

Conacul DomnescÎndrăgostiţii care doresc să petreacă altfel sărbătoarea de Valentine’s Day, o pot face în stil american, începând cu ora 19.00, la Conacul Domnesc din Şcheia. Într-un ambient muzical asigurat de DJ Gabi Zamfirache, clienţii vor savura pe tihnite următoarele delicatese din meniu: salată Cobb, piept de pui crocant, cartofi gratinaţi cu brânză de capră, clătite americane cu sos de afine şi scorţişoară. În ceea ce priveşte băuturile, îndrăgostiţii vor putea servi: apă minerală/plată (750 ml/pers.), vin alb/roşu (500 ml/pers.) şi whisky (50 ml/pers.). Meniul costă 72 lei de persoană. În afară de asta, în data de 14 februarie, doritorii vor beneficia de 50% reducere la serviciile de cazare. Totodată, intrarea la SPA (piscină, saună, Jacuzzi) va fi gratuită până la orele 18.00. Rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0230/526.966.

Nici pub-urile sucevene nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de celebrarea dragostei. Astfel, joi, 14 februarie, Pub Del’Iri va găzdui un moment de stand-up comedy de excepţie, realizat de VRACIU, dar şi un concert live care va fi susţinut de Gabriel Davi. Rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0753/833.969.

Romantismul va pune stăpânire şi pe pub-ul sucevean Talcioc Cultural, acolo unde ambientul muzical va fi asigurată de Trupa 9, care va concerta într-o componenţă nouă, începând cu ora 21.00. Preţul unui bilet este de 5 lei, indiferent de locul în sală. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0755/222.880, cu precizarea că se vor ocupa locurile începând cu cele din fața scenei, în funcție de locurile disponibile în partea de jos. “În seara de Valentine’s Day surprizele se vor ţine lanţ”, garantează gazdele.

O legendă privind existenţa Sfântului Valentin arată că acesta era de fapt un preot, susţinător al dragostei, care căsătorea cupluri în secret, contrar împăratului roman Claudiu al II-lea care a interzis soldaţilor din Roma să îşi mai întemeieze familii. Întemniţat şi condamnat la moarte, până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind “Adu-ţi aminte de Valentin al tău.”

 


Intră acum și în grupul de