Acasă Exclusiv Elevii din trupa ONIX au incantat audienta, la Muzeul de Istorie din...

Elevii din trupa ONIX au incantat audienta, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Onix1

Muzeul de Istorie din Suceava a găzduit la începutul lunii februarie, un concert susţinut de trupa suceveană ONIX, cea care a reuşit să încânte publicul cu un recital format din cover-uri ale unor celebre balade rock.



După prestaţia tinerilor şi talentaţilor artişti, pe scenă au mai urcat interpreta Lavinia Gafencu şi trupa de teatru a Forumului Democrat German, coordonată de Andreea Ruthli.

Trupa Onix este formată exclusiv din elevi ai Colegiului Naţional „ Ştefan cel Mare” din Suceava (Mihai Andrei Ropotă – voce şi chitară acustică, Robert Teodorovici – chitară electrică şi Ştefan Marcu – voce şi chitară electrică). Aflaţi la cel de-al doilea spectacol de la înfiinţare, cei trei elevi au cântat melodii precum: „I’m Yours”, „Praf de Stele”, „I won’t give up”, „Don’t Cry”, ş.a.

Mihai Andrei Ropotă a dezvăluit într-un interviu cum a fost ales numele formaţiei şi care sunt planurile de viitor ale formaţiei ONIX.

Monica Bujanovschi: De unde vine numele formaţiei ONIX?

Mihai Andrei Ropotă: Onix-ul este o piatră semipretioasă purtată mai ales de bărbaţi, aş putea spune chiar reprezentativă pentru genul masculin. Fiind o trupă de băieţi, am considerat că ni se va potrivi, asta după o mulţime de variante discutate. Numele acesta ne-a plăcut tuturor.

MB: Ce a dus la înfiinţarea trupei ?

MAR: Întâmplarea şi pasiunea noastră pentru muzică. Cu Robert am mai cântat şi înainte, împletind pasiunea lui pentru chitară cu a mea. Întâmplarea a făcut să fim împreună cu Ştefan de revelionul trecut. Aveam toţi chitările şi din noaptea aceea s-a născut ONIX.

MB: Pe ce gen de muzică vă axaţi?

MAR: Deocamdată sunt cover-uri la balade rock.

MB: Veţi continua cu cover-uri sau veţi începe să puneţi în scenă propriile compoziţii ?

MAR:  Preconizăm ca în cel mai scurt timp să prezentăm publicului muzică compusă de noi.

MB: Cum vedeţi trupa ONIX în viitor?

MAR: Bineînţeles că orice trupă nou formată aspiră la un standard ridicat. Noi muncim mult pentru a deveni mai buni şi a prezenta publicului o muzică de calitate. Ne dorim să fim cei mai buni şi să avem un viitor împreună ca trupa ONIX.

MB: Sunteţi la unul din primele spectacole ca şi formaţie. Ce doriţi să le transmiteţi celor care vă ascultă pentru prima dată ?

MAR : Ne dorim să transmitem publicului plăcerea noastră de a cânta, ceea ce ne-a unit la înfiinţarea trupei, precum şi bucuria de a fi acolo împreună cu ei.

MB: Ce aşteptări aţi avut de la acest spectacol ?

MAR: Asteptările sunt întotdeauna mari. Am dorit să fie un eveniment care să ne modifice viaţa într-un sens bun. Sperăm să ne audă cineva care să considere că merităm şansa de a merge mai departe.

MB: Aţi neglijat vreodată şcoala în favoarea repetiţiilor sau a reprezentaţiilor?

MAR: Nu, niciodată. Şcoala este cea mai importantă pentru noi

Monica Bujanovschi

Palatul Copiilor Suceava

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version