Ajuta fetele de la Palatul Copiilor sa reprezinte Suceava la „Festivalul International al Scolilor” din Italia!


Intră acum și în grupul de

Un număr de 26 de fete talentate care activează în cadrul cercurilor de la Palatul Copiilor din Suceava îşi doresc cu ardoare să participe în perioada 16-20 aprilie 2013, la cea de XI-a ediţie a „Festivalului Internaţional al Şcolilor” care se va desfăşura în Italia, în comuna San Nicandro Garganico, din provincia Foggia in Puglia.

Dans modern1

“Este vorba de 26 de fete care şi-au câştigat dreptul de a participa la festival în urma unei selecţii prealabile la care au trimis materiale care să facă dovada pregătirii lor şi a faptului că sunt apte să participe la această competiţie. În consecinţă, au fost acceptate două grupe de la Cercul de dans modern, pregătite de prof. Mihaela Schiotis, două reprezentante din cadrul Cercului de muzică uşoară (prof. Mihai Lungoci) şi două reprezentante din cadrul Cercului de muzică populară (prof. Daniel Aniculăiesei). Elevii vor fi însoţiţi de prof. Mihaela Schiotis şi de subsemnata”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Palatului Copiilor din Suceava, Biatrice Choleva.

Potrivit acesteia, primele zile din concurs vor fi demonstrative, în care fiecare participant sau grup îşi va susţine programul, iar cei care vor avea o prezentare deosebită vor fi selecţionaţi să participe la gala finală a Festivalului, atunci când vor fi decernate şi premiile.

Festivalul este organizat de o asociaţie de prietenie internaţională şi se va desfăşura în Campusul Lido del Sole din provincia Foggia. Manifestarea are mai multe secţiuni: muzică clasică, revistă şcolară, film, dans ş.a.

Din păcate, marea problemă a acestei deplasări o constituie lipsa fondurilor pentru transport, cazare şi masă. „Numai transportul costă în jur de 4.000 de euro. Copiii vor fi cazaţi în regim de pensiune completă (trei mese/zi) – 35 de euro/persoană. Pe lângă aceste cheltuieli, fiecare copil va trebui să achite la intrarea în campus suma de 7 euro, pentru o brăţară ce va trebui purtată pe toată perioada şederii, cu scopul de a le permite acestora accesul în toate zonele complexului în care vor fi cazaţi.

Dorim să sensibilizăm sponsorii în vederea micşorării efortul financiar al familiilor acestor eleve, în condiţiile în care costurile acestei deplasări, pentru un singur copil, ajunge la suma de cel puţin 250 de euro/persoană”, a subliniat Choleva. Ea a mai precizat că se acceptă orice fel de sprijin, atât material, cât şi în produse neperisabile – alimente, baxuri de apă ş.a.

Persoanele care doresc să facă posibilă participarea elevelor la Festival pot face donaţii în Contul curent deschis de reprezentanţii Palatului Copiilor Suceava, la Banca Transilvania –  IBAN: RO08BTRL03401202202141XX.

Precizăm că o parte dintre fetele angrenate în această competiţie se pot lauda în prezent şi cu alte participări la festivaluri naţionale, dar şi internaţionale, organizate în Antalya (Turcia) şi Moscova (Rusia).

Relaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0740/473.635 (Biatrice Choleva), sau 0230/522.984 (Palatul Copiilor Suceava).

 

 


Intră acum și în grupul de