Curs festiv pentru absolventii claselor a XII-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

1 SEFComunicat de presă

Generaţia 2013 de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a marcat vineri, 24 mai 2013, finalizarea celor patru ani de liceu prin momentele solemne şi atât de aşteptate ale Cursului festiv, în noua Casă de Cultură a oraşului.

După intonarea primei strofe din Gaudeamus, pe scenă au luat cuvântul doamna director, profesor Mihaela Ursaciuc, doamna director adjunct, Mariana Pintilie şi domnul director adjunct, Dan Gheorghe, care au felicitat absolvenţii şi au transmis mesajul cadrelor didactice.

A urmat momentul emoţionant al desemnării şefei de promoţie din acest an, eleva Diana Grosariu din clasa a XII-a A, profil matematică – informatică engleză intensiv, care a obţinut media 10 în cei patru ani de liceu. Diana a vorbit despre ce a însemnat viaţa de liceu, a exprimat recunoştinţa pentru cei care au îndrumat-o şi a mulţumit tuturor celor implicaţi în devenirea ei.

Momentul premierii cu diplome de excelenţă şi de merit a adus pe scenă un număr impresionant de elevi care au promovat imaginea Colegiului „Alexandru cel Bun” la diferite concursuri, festivaluri, campionate şi olimpiade. Se remarcă: eleva Narcisa Prodan din clasa a XII-a F, care a obţinut următoarele premii şi menţiuni la nivel naţional: Premiul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, 2-6 aprilie 2012 – Gura Humorului, Premiul I la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, 1-5 aprilie 2013 – Baia Mare, Menţiune la Concursul Naţional de Interpretare Critică „Mihail Iordache”, mai 2012 – Suceava, Premiu Special la Concursul Naţional de Interpretare Critică „Mihail Iordache”, mai 2013 – Suceava; Elevul Andrei Tănăsescu din clasa a XII-a A a obţinut Premiul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, 1-5 aprilie 2013 – Baia Mare, Iulia Ioana Dranca din clasa a XII-a F a obţinut următoarele premii la nivel naţional: Premiul II la Concursul „Poveştile Cangurului” faza naţională, 2011 – Bucureşti, Premiul II la Concursul „Poveştile Cangurului” faza naţională, anul şcolar 2012 – Bucureşti, Premiul III la Concursul Naţional de Limba Engleză Quest, 2010 – Baia Mare, Premiul I la Concursul Naţional de Limba Engleză Quest, 2012 – Baia Mare, Premiul I la Concursul Internaţional ,,Voluntar de Crăciun”, 2012 – Asociaţia PROIECT PRO EUROPA. Elevei Larisa Bujanovschi din clasa a XII-a B i s-a oferit diplomă de excelenţă pentru publicarea culegerii de matematică Ecuaţii iraţionale şi nu numai. Violeta Cristina Grefelian din clasa a XII-a B a primit diplomă de excelenţă, Menţiune la etapa naţională a concursului Cultură şi spiritualitate românească, 2011 – Putna. Lucian Ruscan, din clasa a XII-a E a urcat pe scenă pentru participare la Olimpiada Naţională de Tehnologii. Cristian Piticar din clasa a XII-a D a fost recompensat pentru titlul de campion european de tineret la categoria 85 de kilograme la braţul drept, la Campionatul European de skanderberg din Lituania, 2013,  după ce anul trecut a câştigat bronzul la europene, dar la juniori, iar la mondialele din Brazilia a luat argintul categoriei 80 de kilograme. Echipa de rugby CSS Gura Humorului a primit diplomă de excelenţă prin elevul Ilie Lupu din clasa a XII-a C pentru titlul de lideră în DNJ U19 (Divizia Naţională Juniori Under 19). Petrică Lehaci din clasa a XII-a C a primit diplomă de excelenţă pentru reprezentarea cu succes a Colegiului „Alexandru cel Bun” la diferite festivaluri şi concursuri de muzică populară. Aceştia sunt doar câţiva dintre elevii care au urcat pe scenă, plini de emoţie dar conştienţi de propria valoare care a adus multă cinste şcolii pe care o reprezintă. Andrei Moroşan din clasa a XII-a A a urcat pe scenă pentru activitatea deosebit de complexă desfăşurată în calitate de vicepreşedinte al Consiliului judeţean al elevilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun”.

DSC_9019A urmat apoi predarea Cheii succesului, moment în care actualii absolvenţi au înmânat ştafeta elevilor Adrian Lazarec şi Ruxandra Vatavu, preşedintelui, respectiv vicepreşedintelui Consiliului elevilor. Diriginţii au oferit premii şi menţiuni elevilor din clasele clasele a XII-a şi a XIII-a, moment care a adus în sală foarte mulţi părinţi, la fel de emoţionaţi ca şi elevii  şi cadrele didactice. Conform tradiţiei, marşul absolvenţilor s-a oprit la Primăria oraşului Gura Humorului unde fiecare clasă a fost felicitată de domnul primar personal şi unde s-a ciocnit o cupă de şampanie. Căldura cu care au fost primiţi elevii şi obţinerea Cărţii de maturitate din partea domnului primar au impresionat plăcut, în mod deosebit părinţii prezenţi în Sala Mare.

Generaţia 2013 a fost caracterizată, după cum spunea profesor Mariana Pintilie, director adjunct, de forţă, “de forţa  minţii”. S-au implicat în activităţi diverse, şi-au creat specificul lor, au înţeles că viitorul le este asigurat doar de ceea ce vor să asimileze şi au reuşit să reprezinte cu mult succes Şcoala europeană în care şi-au desfăşurat activitatea în cei patru ani.

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan și Ramona Lionti, elevă în clasa a X-a F, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de