Schimb de experienta intre elevii de la Palatul Copiilor Suceava si cei de la Palatul Copiilor Iasi


Intră acum și în grupul de

image001Comunicat de presă

Cu prilejul Săptămânii Educației Nonformale, Palatul Copiilor Iași a lansat proiectul educațional regional „Viitorul tău începe azi”, care s-a desfășurat în intervalul 30 mai – 4 iunie 2013.

Palatul Copiilor Suceava a aderat la acest proiect, participând la Conferința regională „Contribuția Educației Nonformale la Dezvoltarea Personalității Copilului” din data de 30 mai, la care au fost de faţă directori şi profesori de la palatele și cluburile copiilor din regiunea de Nord-Est a ţării, alături de invitatul special al evenimentului, prof. univ. dr. Laurențiu Șoitu, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

După întâlnirea în plen s-au desfășurat activități dispuse pe secțiuni – Secțiunea I – „Experiențe Educaționale Nonformale în Palate și Cluburi ale Copiilor”, prezentare realizată de către directorul Palatului Copiilor Suceava, Biatrice Choleva, respectiv Secțiunea II – „Dezvoltarea Competențelor prin Educația Nonformală”, dezbatere la care au luat parte și coordonatorii comisiilor metodice din instituția suceveană – prof. Marcela Reuț și Cristina Maxim.

Activitățile din data de 31 mai s-au concentrat pe ateliere, elevii din cadrul instituţiei sucevene deplasându-se la Iași pentru a susține demonstrații de – Pictură, Confecții, Artă Textilă și Fantezie, toate sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice: prof. Petronela Rusu, prof. Marcela Reuț, prof. Cristina Hreamătă Macoveiciuc, prof. Ileana Voinoiu. Printre abilitățile dezvoltate s-au numărat și implementarea tehnicilor de imprimare textilă, realizarea obiectelor decorative cu sfoară, tehnica de realizare a brățărilor cu noduri și mărgele, crearea de vestimentații și accesorii pentru prietenele patrupede. La terminarea activităților, participanţii suceveni au vizitat Palatul Copiilor Iași și au participat la rândul lor la activități prezentate de cursanții instituției.

În data de 2 iunie, formația de Dans Modern din cadrul Palatului Copiilor Suceava, coordonată de prof. Mihaela Schiotis și elevii cercului de Muzică Ușoară, pregătiți de prof. Mihai Lungoci, au prezentat un spectacol muzical coregrafic în clădirea Atrium din Palas Mall Iași.

Monica Bujanovschi, Palatul Copiilor Suceava


Intră acum și în grupul de