Mediatorii suceveni s-au intalnit la prima Conferinta Judeteana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

medierea

Mediatorii suceveni, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupa cu soluţionarea litigiilor, s-au reunit pe parcursul zilei de vineri în cadrul primei Conferinţe Judeţene care a purtat denumirea “Medierea – Alternativa la justiţie”.

Derulată pe parcursul a mai multor ore, acţiunea a fost coordonată de preşedintele Asociaţiei Mediatorilor din Bucovina, Vasile Vargan.

Pe lângă dezbaterea subiectelor de actualitate din cadrul acestei noi bresle, Conferinţa a beneficiat şi de mai multe workshop-uri ce au privit teme ca ”Medierea în mica reformă a justiţiei şi în contextul European, Avantajele medierii şi Procedura medierii, Rolul avocatului în mediere sau Medierea în cauzele penale”.

Potrivit Legii nr.192 din 2006, medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializată în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor.

În plus, începând cu data de 1 august, instanţele de judecată vor respinge cererea de chemare în proces ca inadmisibilă în cazul în care reclamantul nu a îndeplinit obligaţia de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată sau declanşarea procesului.


Intră acum și în grupul de