Familia Pascariu din Liteni are in continuare nevoie de sprijnul tau pentru a se putea muta in casa noua!

Proiect CASA2După nenumărate eforturi, Salvati Copiii – filiala Suceava nu a reușit să strângă suma necesară construirii unei locuințe decente pentru familia Pascariu din Liteni.

Cazul acestei familii a fost unul destul de mediatizat, mai ales după ce organizația suceveană l-a inclus în proiectul C.A.S.A.

Proiectul C.A.S.A (Construim, Asistăm Social, Acționăm) s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației în comunitățile cu risc, pentru prevenirea traficului de persoane, prin proiectul Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii. În cadrul acestui proiect, familia Pascariu a avut calitatea de beneficiar, deoarece a fost identificată ca o familiei cu risc datorită nivelului de subzistență în care trăiește și a marginalizării și excluderii sociale. Una dintre cauzele marginalizării și excluderii sociale este determinată de condițiile de locuit ale familiei.

În prezent, locuința în care trăiește familia Pascariu are o suprafață ce nu depășește 30 mp și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie. Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit, reprezentând un pericol real pentru familie, datorită riscului de a se dărâma.

Cu toate acestea, Marcela Pascariu, mama celor patru copii, face tot ceea ce este posibil pentru ca aceștia să meargă la școală și să nu simtă diferența dintre ei și ceilalți copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă și curată.

Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur, care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. “Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare, care vor fi utilizate pentru construcție”, declarau anul trecut reprezentanții Salvați Copiii Suceava.

După eforturi îndelungate depuse în organizarea evenimentelor caritabile menite să colecteze fondurile necesare pentru demararea construcției, s-au stâns doar o parte din bani, dar au fost primite și donații în materiale de construcții – OSB de la EGGER Rădăuți, uși de interior și exterior, dar și betonul necesar pentru fundație. Cu toate acestea, deși credeau că în vara acestui an vor da gata construirea noii locuințe, voluntarii suceveni nu au reușit să colecteze decât un sfert din suma necesară ridicării casei.

“Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro), iar până în momentul de față există în cont în jur de 12.000 lei. Nu ne vom lăsa și sperăm ca până la finele lui 2013 să turnăm măcar fundația. Ținem în permanență legătura cu familia Pascariu”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mircea Petriuc, coordonatorul proiectului.

Potrivit acestuia, Salvați Copiii Suceava va organiza la finele lunii septembrie 2013 un alt eveniment ce va avea ca obiectiv strângerea de fonduri pentru proiectul C.A.S.A., la care va fi invitat să concerteze simpaticul artist Mihai Mărgineanu. Acesta va urca în scop caritabil pe scena Casei de Cultură Suceava, cel mai probabil în data de 28 septembrie.

Persoanele care doresc să se alăture și să sprijine proiectul (cu bani sau materiale de construcții) pot lua legătura cu Mircea Petriuc – coordonator proiect, sau Lena Ailincă – asistent social – telefon: 0230/525.559, e-mail: suceava@salvațicopiii.ro.

Donații se pot face și în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001 deschis la BCR Suceava, cu mențiunea ”pentru proiectul C.A.S.A.”