A inceput goana dupa cazare in pensiunile din Bucovina, pentru Craciun si Revelion!


Intră acum și în grupul de

Bucovina iarna

Românii din toată ţara, îndeosebi cei din zona de sud, au rezervat încă de la finele lunii septembrie locuri de cazare în pensiunile din Bucovina, special pentru a-şi petrece în tihnă şi în stil tradiţional sărbătorile de iarnă. Unii au optat pentru pachetele de Crăciun, alţii pentru cele de Revelion.

De exemplu, gradul de ocupare la Pensiunea de patru stele „Inima Bucovinei”, este de sută la sută. Reprezentanţii acestei locaţii turistice au declarat pentru NewsBucovina.ro, că au fost rezervate toate locurile disponibile pentru Crăciun şi Revelion. Turiştii au fost atraşi de modul în care gazdele prezintă online locaţia înconjurată de „păduri suple de brazi”. „Jupânesele noastre ţi-or găti bucate alese, în care ademenesc miresme şi dichiseli cum numai în Bucovina poţi afla. Vino la pensiunea turistică << Inima Bucovinei >> să auzi iarba crescând, norii trecând şi neaua ningând!”, se arată pe site-ul pensiunii.

Perla BucovineiUn grad de ocupare de 60% pentru Crăciun şi de 80% pentru Revelion este înregistrat la acest moment şi la Pensiunea de trei stele “Perla Bucovinei” din Voroneţ, acolo unde turiştii vor fi răsfăţaţi cu un “Crăciun de vis într-un colţ de Rai”, accesând un pachet de patru nopţi în valoare de 1.390 lei/persoană. Aici, turiştii se vor delecta cu mâncăruri specifice bucovinene: preparate tradiţionale din porc şi berbec, tochitură bucovineană, hribi cu smântână şi piept de pui, sărmăluţe în oale de lut, “pomana porcului”, murături asortate, salate, dulciuri din bucătăria bucovineană ş.a., iar la cerere, clienţii pensiunii vor putea solicita un meniu dietetic sau vegetarian.

De asemenea, în funcţie de condiţiile meteo, turiştii pot opta pentru o plimbare cu sania, vizitarea mănăstirilor din zonă, schi, săniuş sau pentru relaxare în Complexul Ariniş din Gura Humorului (piscină, saună).

“Cererile de cazare au venit şi în acest an din partea românilor. Străinii vin de regulă în perioada mai-iunie şi septembrie-octombrie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mihaela Bilius, administratorul Pensiunii “Perla Bucovinei”.

mascatiAmplasată la ieşire din municipiul Vatra Dornei spre Bistriţa-Năsăud, pensiunea “Poiana Izvoarelor” mai are câteva locuri libere pentru turiştii iubitori ai sporturilor de iarnă, a bucatelor alese, dar şi a tradiţiilor din zonă. “Iarna în Bucovina este ca în poveşti, cu zăpezi groase şi strălucitoare, numai bune pentru schiat, dat cu sania şi bulgărit, cu tradiţii păstrate de scole, cete de colindători şi urători, cozonaci aburinzi, câte şi mai câte (…) Mai avem câteva locuri de cazare, deoarece ne-am actualizat mai târziu oferta pentru sărbătorile de iarnă. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot spune că turiştii care se cazează la noi sunt preponderant români, din Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Galaţi”, susţin reprezentanţii Pensiunii „Poiana Izvoarelor”.

Apelând la serviciile oferite de pensiunile din Bucovina, turiştii se vor bucura de un răsfăţ culinar pe cinste, dar şi de spectacolul oferit de focul de la gura sobii, plimbările cu sania şi de tradiţiile transmise cu mândrie de cei mai vrednici colindători şi urători mascaţi.


Intră acum și în grupul de