Viena, in topul oraselor din strainatate alese de suceveni pentru petrecerea Revelionului


Intră acum și în grupul de

VienaPentru a marca într-un mod deosebit trecerea în Noul An, există suceveni care au ales să îşi petreacă Revelionul în afara graniţelor ţării.

Deşi cererile în acest sens nu sunt numeroase, reprezentanţii agenţiilor de turism din Suceava susţin că până la acest moment, cele mai multe solicitări au fost pentru pachetele pentru Viena, urmate de cele pentru Praga şi Budapesta.

Capitala Austriei, Viena, este preferată de turişti pentru petrecerea sărbătorilor îndeosebi pentru pachetele atractive ca preţ, pregătite de agenţii în această perioadă de iarnă. „Oamenii aleg Viena pentru frumuseţea oraşului împodobit special de sărbători, pentru pieţele cu decoraţiuni de Crăciun de unde pot achiziţiona suveniruri, dar şi pentru concertele de muzică clasică. Preţul unui bilet se stabileşte în funcţie de pachetul ales şi poate ajunge, cu transportul inclus, la aproximativ 400 euro/persoană”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ramona Grigore, reprezentantul Agenţiei Best Travel Bucovina.

DubaiAceasta a mai spus că există persoane care apelează la serviciile agenţiei de turism doar pentru a obţine o cazare bună la Viena, care nu depăşeşte 100 euro/noapte. De asemenea, aceşti clienţi preferă să meargă cu maşina, în detrimentul transportului cu avionul, deoarece fac o economie. Cu toate acestea, agentul de turism a explicat că dacă biletul la avion este luat din timp, preţul este unul mult mai convenabil.

„De Revelion, pe extern, sejururile sunt în general de 7 nopţi, iar tariful se stabileşte în funcţie de destinaţie. La agenţia noastră, cele mai multe solicitări au fost pentru Viena, dar şi pentru Budapesta, Praga, iar mai nou, şi pentru Dubai”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Narcisia Bortă, directorul Agenţiei Paralela 45 din Suceava.

Potrivit sursei citate, pentru sejururile în Europa, turiştii scot din buzunar sume cuprinse între 500 şi 1.000 euro/persoană, iar pentru destinaţiile exotice, între 1.000 şi 1.500 euro/persoană.

Dubai, unul din cele şapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite este mai accesibil ca preţ, comparativ cu alte destinaţii exotice precum Thailanda sau Hong Kong, care sunt mai costisitoare.

De asemenea, agenţii de turism susţin că în acest an, de Revelion, există şi cereri pentru Austria, însă mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Avem câteva solicitări pentru Austria, la schi, însă majoritatea sunt pentru începutul anului 2014, deoarece în primele luni ale anului preţurile sunt mai convenabile, iar perioada de plecare coincide cu vacanţa celor mici”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alexandra Solcan, reprezentanul Agenţiei de Turism Bilco Suceava.

revelion-new-york-las-vegas-bDeşi pot fi numărate pe degete, există şi cereri pentru petrecerea Revelionului 2014 în destinaţii mai scumpe precum Thailanda sau New York. De exemplu, un bilet luat din timp pentru New York, cu 8 nopţi de cazare, cu bilet de avion, la hotel de 5 stele, ajunge în jur de 3.000 euro pentru două persoane.


Intră acum și în grupul de