Performanta la superlativ pentru micii sportivi suceveni, la Campionatul National de Qwan Ki Do pentru Copii, de la Brasov


Intră acum și în grupul de

Clubul sportiv HE PAI Suceava a obținut cel mai mare număr de medalii, 16 la număr, în cadrul Campionatului Naţional de Qwan Ki Do pentru Copii (ediţia 24), desfăşurat în 29 martie, la Braşov.

“Consider că este cea mai mare reușită la nivel național de până acum a clubului nostru. De la Clubul Sportiv HE PAI Suceava au participat 38 de sportivi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, la probele de tehnică şi luptă. În total, au fost obţinute 8 locuri I, 5 locuri II şi 3 locuri III, a declarat pentru NewsBucovina.ro, instructorul Ovidiu Zegrea – Centura Neagră 3 Dang.

Potrivit sursei citate, s-au obţinut următoarele rezultate:

PROBA TEHNICĂ:

Locul I: categ. 7-8 ani feminin – MARIA RENATE BURGHELEA
Locul I: categ. 7-8 ani masculin – TEODOR MUHA
Locul I: categ. 9-10 ani feminin – IOANA PREPELIȚĂ
Locul I: categ. 9-10 ani masculin, centuri violet – ALEXANDRU SEREDIUC
Locul I: categ. 11-12 ani masculin – IULIAN RUSE
Locul I: categ. 11 – 12 ani masculin, centuri violet – RAREȘ ENE
Locul II: categ. 4-6 ani masculin – MATEI SCRIPCARIU
Locul II: categ. 9-10 ani masculin – DAN-GABRIEL GAȘPAR
Locul II: categ. 9-10 ani feminin, centuri violet – FRANCESCA SCEPANSCHI
Locul II: categ. 11-12 ani feminin – IOANA HOSU
Locul II: categ. 11-12 ani masculin – DARIE GHEORGHE
Locul III: categ. 7-8 ani feminin – IOANA TRACI
Locul III: categ. 9-10 ani feminin, centuri violet – RALUCA HUIANU
Locul III: categ. 11-12 ani feminin – FRANCESCA IONESCU

PROBA DE LUPTĂ (pe echipe)

Locul I: categ. 7-8 ani masculin – TEODOR MUHA, FABIAN IUREA și LAURENȚIU BIVOL

Locul I: categ. 11-12 ani masculin – SEBASTIAN PRICOP, DAN GRIGORIU, RAREȘ ENE și IULIAN RUSE.

“Vreau să remarc evoluțiile foarte bune ale sportiviilor care deși sunt încă la o vârstă foarte fragedă au deja în palmares rezultate deosebite: Teodor Muha are, la 7 ani, 3 titluri de campion național. Maria-Renate Burghelea, la 7 ani, are 2 titluri de campion național. Doresc să remarc pe Sebastian Pricop și Dan Grigoriu câștigătorii probei de luptă la categoria 11 – 12 ani, la care s-a observat experiența acumulată în 5 – 6 ani de practică. Cei doi s-au situat, anul trecut, pe locul al doilea la aceeași probă. O surpriză deosebit de plăcută mi-au făcut-o copiii care au fost la prima participare și au urcat pe prima treaptă a podiumului: Ioana Prepeliță, Iulian Ruse; dar și cei care au fost pe locurile doi și trei: Matei Scripcariu, Dan Gașpar, Ioana Hosu, Darie Gheorghe respectiv Ioana Traci și Francesca Ionescu.

Pe lângă medaliați, merită evidențiați toți copiii care au participat, deoarece faptul că au reușit să fie selectați să reprezinte clubul la acest campionat național este o performanță în sine. Din 65 de copii cu care am făcut pregătirea, 38 au rămas în lotul final.

Doresc să le mulțumesc celor care m-au ajutat la pregătire și selecție, precum și la deplasarea la această competiție: Cristian Ungureanu – centura neagra, Marcela Reuț – 4 cap, Mihaela Munteanu – centura neagră 2 dang și Alexandru Girigan – centura neagră 1 dang.

Nu în ultimul rând doresc să le mulțumesc părinților care s-au deplasat in număr mare la Brașov (peste 50 de părinți) și au susținut sportivii până în ultima clipă, încurajându-i și dându-le încredere”, a transmis Ovidiu Zegrea.

Precizăm că la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru Copii desfăşurat la Braşov, au participat sportivi cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, de la 22 de cluburi din 15 oraşe, respectiv 10 judeţe ale ţării.

La probele tehnice au concurat 312 sportivi, iar la proba de luptă Song Dau (luptă) au participat 200 de sportivi. Competiţia a angrenat 40 de arbitri.

 


Intră acum și în grupul de