BPJ al PSD Suceava propune sancționarea primarului de Fălticeni cu suspendarea din partid timp de șase luni. Cătălin Coman: Sunt acuze care nu au legătură cu Statutul. Se încearcă blocarea candidaturii mele la președinția organizației județene


Intră acum și în grupul de

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, luni, pentru News Bucovina, că propunerea de suspendare a sa din partid pentru șase luni stabilită de Biroul Permanent Județean al PSD se bazează pe acuze care sunt total în afara Statutului și crede că de fapt se încearcă să i se blocheze candidatura la funcția de președinte al organizației județene.

Primarul a spus că nu a participat la ședința BPJ al PSD Suceava de la sfârșitul săptămânii trecute pentru că este într-o delegație în străinătate și că a intrat online, dar că discuția nu a fost coerentă din cauză că legătura nu era de cea mai bună calitate.

„Acuzele care mi se aduc sunt total în afara Statului. (Sunt acuzat) că am lăudat activitatea administrativă a președintelui Consiliului Județean. Până la urmă nu am lăudat-o pur și simplu. Am fost întrebat de presă și am spus ce s-a întâmplat. Să mint? La fel și cu senatorul Mîndruță. Am fost întrebat dacă s-a implicat senatorul Mîndruță cu centura? Am răspuns că sigur că s-a implicat pentru că am fost împreună la București. Să mint și să spun că nu s-a implicat?”, a declarat Coman.

El a subliniat că administrația este administrație, iar politica este politică, iar lucrurile trebuiesc separate.

Cătălin Coman a spus că deocamdată aceasta este propunerea Biroului Permanent Județean care va fi discutată în Comitetul Executiv Județean care o poate valida sau nu și a adăugat că este curios cum se va convoca acest Comitet Executiv Județean al PSD Suceava.

Primarul municipiului Fălticeni a subliniat că el și-a făcut datoria față de partid și a precizat că o eventuală sancțiune a CExJ al PSD Suceava o va contesta.

„În primul rând consider că cineva îmi îngrădește dreptul de a candida la funcția de președinte al organizației județene. Pot să mă gândesc că acesta ar fi un motiv. Am declarat public că vreau să candidez la funcția de președinte al organizației județene și se încearcă să nu candidez”, a spus Cătălin Coman.

El consideră că ar trebui ca această competiție internă din organizația județeană PSD Suceava să fie democratică și elegantă.

„Dacă nu le e frică, hai să candidăm!Să vedem care este mai bun. E o competiție democratică, elegantă. Să vedem pe cine aleg colegii din teritoriu. Dacă e unul mai bun ca mine, îi strâng mâna și facem echipă în continuare. Dacă eu sunt mai bun mă aștept să facă el același lucru”, a conchis Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de