Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, îi recomandă lui Flutur să întoarcă privirea spre județul Suceava și să se lase de așa zisa „politică mare”: În Suceava avem în continuare cele mai proaste drumuri județene și proiecte finanțate prin PNDL 2 și nefinalizate


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că Gheorghe Flutur, a trebui să se lase de așa zisa politică mare pe care o face acum și să-și întoarcă privirea către județul Suceava unde are multă treabă.

Ioan Stan arată într-un comunicat de presă că proaspătul prim viceprședinte al PNL Gheorghe Flutur susține rămânerea la guvernare a PNL în condițiile în care rezultatele pe care guvernele de dreapta le-au avut în ultimii ani, indiferent că se discută de Guvernul Orban sau Guvernul Cîțu au dus țara din rău în mai rău, culminând cu această criză politică care s-a suprapus peste celelalte crize care deja măcinau societatea românească: economică, socială, sanitară.

„Suntem convinși că inclusiv o mare parte a electoratului liberal este profund dezamăgită de eficacitatea guvernării de dreapta. Pentru că respectivii oameni i-au girat cu votul lor crezând că vor trăi mai bine decât pe vremea PSD-ului. Or așa ceva nu s-a întâmplat și nici nu are cum să se întâmple în viitorul apropiat având în vedere lipsa de viziune a decidenților politici liberali. Sub guvernările lor nu a crescut nivelul de trai, dar au crescut absurd de mult facturile la întreținere, prețul alimentelor, etc”, a spus Stan.

El mai arată că actuale criză a plecat de la premierul liberal Cîțu care nu a înțeles că este într-o alianță de guvernare și că în acest context nu poate lua decizii fără să se consulte cu partenerii săi.

„Pe lângă asta, dacă guvernarea era cu adevărat bună, în mod cert moțiunea nu ar fi trecut cu un număr atât de mare de voturi. Pur și simplu românii s-au săturat de acest Guvern și l-au vrut acasă iar clasa politică a luat act de vocea străzii, punând în practică dorința alegătorilor”, a adăugat senatorul PSD.

El mai arată că motivele pentru care PSD nu a propus un premier în urma moțiunii nu ține de frica de a guverna țara pentru că PSD a mai preluat frâiele guvernării atât în urma dezastrului lăsat de PDL  în 2012, cât și în urma dezastrului cabinetului Cioloș în 2016.

„De fiecare dată am demonstrat că putem face mai mult și mai bine. Drept pentru care considerăm că cea mai potrivită soluție pentru criza actuală este formarea unui guvern de specialiști și organizarea alegerilor parlamentare în primăvară, pentru ca poporul să fie cel care decide care este noua majoritate parlamentară. Suntem convinși că alegătorii vor merge pe mâna noastră, a PSD-ului și tocmai această realitate le dă fiori atât liberalilor, cât și celor de la USRPLUS, și președintelui Iohannis. Dar este o realitate care se datorează faptului că nu au fost în stare să facă nimic bun pentru români”, a spus Ioan Stan.

Ioan Stan și-a exprimat surprinderea că liderul liberal Gheorghe Flutur s-a dezis de fostul președinte PNL Ludovic Orban care, în campania electorală din toamna anului trecut a venit la Suceava ca să-i spele imaginea puternic afectată de felul în care a gestionat epidemia Covid în primăvara lui 2020.

„Putem chiar afirma că alegerile în Suceava au fost câștigate de Ludovic Orban care atunci, în calitate de premier, le-a promis sucevenilor și luna de pe cer ca să-l voteze pe dnul Flutur. Cum se face că atunci domnul Orban era bun și acuma nu? Și ne mai întrebăm oare cum poate să țină lecții politice pentru liberali un om care a pierdut de 3 ori consecutiv alegerile parlamentare la nivel de județ?”, se întreabă Ioan Stan.

De aceea, președintele PSD Suceava îi sugerează lui Gheorghe Flutur să lase politica „așa zis mare” și să întoarcă privirea către județul Suceava, unde sunt în continuare cele mai proaste drumuri județene sau unde sunt proiecte finanțate încă prin PNDL 2 care nu au fost finalizate. „Domnia sa trebuie să înțeleagă că a conduce -fie o țară, fie un județ- nu înseamnă să organizezi o horă sau un festival, nici să primești diplome cumpărate din bani publici, ci înseamnă să iei decizii care să schimbe în bine viața oamenilor”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de