Razie în municipiul Fălticeni. Polițiștii au prins doi tineri care au tâlhărit o femeie și au mai aplicat și 103 amenzi în valoare de 45.045 lei


Intră acum și în grupul de

Având în vedere situația operativă existentă dar și analizele criminogene, la data de 02.05.2022, între orele 08.00 – 12.00 şi 18.00 – 22.00 la nivelul Poliției Municipiului Fălticeni a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier. Totodată s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.

În acțiune au fost angrenați 30 de agenți și ofițeri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Pe parcursul acțiunii a fost pus în executare și un mandat de percheziție domiciliară în vederea documentării activității infracțională într-o cauză de tâlhărie.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 114 persoane, au fost verificate 77 de obiective și autoturisme.

Au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.045 lei.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare, au fost retrase 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost testați cu aparatul etilotest 98 de șoferi.

Tot în cadrul raziei a fost executată și o percheziție domiciliară și s-a dispus măsura rețineri față de un tânăr de 19 ani bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Acțiunea a fost organziată în contextul în care la data de 21.04.2022 Poliția Fălticeni a fost sesizată de către o femeie din Fălticeni cu privire la faptul că un tânăr i-a sustras geanta pe care o avea pe umăr.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către organele de cercetare penală din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Fălticeni a rezultat faptul că bănuiți de comiterea faptei sunt doi tineri de 19 ani, respectiv de 17 ani, ambii din comuna Baia.

Astfel, la data de 02.05.2022, în baza mandatului de percheziție domiciliară, s-a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința celor doi, ocazie cu care au fost identificate o parte din articolele vestimentare cu care erau îmbrăcați autorii la comiterea faptei. De asemenea, s-a reușit identificarea și ridicarea telefonului sustras victimei.

În baza probatoriului organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni – Biroul Investigații Criminale au dispus efectuarea în contiuare a urmăririi penale față de suspectul major de 19 ani cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și față de suspectul minor cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Prin ordonanța din data de 02.05.2022, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Fălticeni – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a  reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspectul de 19 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar complicele de 17 ani urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Tânărul de 19 ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Dosarul în cauză urmează a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Fălticeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Intră acum și în grupul de