Sandrinio Neagu, președinte Uniunea pentru Bucovina: Se găsesc în Suceava cel puțin 10-20 de oameni care să fie mai buni decât Ion Lungu. Cum s-a putut la Spitalul Județean Suceava? În zece ani s-a schimbat fața unui spital care se dărâma. Asta înseamnă un manager bun


Intră acum și în grupul de

Președintele Uniunii pentru Bucovina, Sandrinio Neagu, a declarat, marți la Subiectul Zilei de la News Bucovina că formațiunea sa politică a fost înființată pentru a corecta situațiile neplăcute din municipiul Suceava și crede că sunt în oraș cel puțin 10-20 de suceveni care să îndeplinească mai bine funcția de primar decât Ion Lungu.

Neagu a amintit că împreună cu mai mulți apropiați a inițiat un grup pe Facebook, „Suceava e oraș” și prin acel grup au fost sesizate problemele cu care se confruntă Suceava, de la mizerie, câini vagabonzi străzi neasfaltate.

El a explicat că, la un moment dat, în vara lui 2018 când grupul avea vreo 5000 de persoane și-au pus problema că ei prezintă aceste probleme, dar că nu se întâmplă nimic și că inițial s-au gândit la înființarea unui ONG, dar că au constatat că asta nu înseamnă nimic, iar pentru ca proiectele acestora să intre în Consiliul Local și să fie susținute e nevoie de un partid politic și așa s-a înființat Uniunea pentru Bucovina, un proiect politic local pornit de la zero.

El a arătat că la un moment dat s-a spus că Monitorul de Suceava, ziarul la care el este redactor șef adjunct și-a făcut partid este total fals, pentru că el e doar angajat acolo.

„Dacă aș fi fost administratorul ziarului se punea spune că ziarul și-a făcut partid”, a spus Neagu menționând că a scris mai cu totul altceva decât administrarea târgului și politică.

Când i s-a reamintit articolul pe care l-a scris în care vorbea că Ion Lungu are sânge albastru de liberal, el a spus că atunci credea că Ion Lungu poate face ceva pentru Suceava.

„Se vede că timpul mi-a dat o palmă foarte mare”, a recunoscut ziaristul.

Neagu a mai spus că nu poate fi acuzat că a jucat la două capete pentru că am anunțat că a înființat un partid spre deosebire de alți jurnaliști care au fost înregimentați într-un partid, sau au susținut un partid și la un moment dat au anunțat brusc că s-au înscris în partid deși ei cochetau cu acel partid.

El a mai declarat că la ultimele alegeri primarul Ion Lungu a fost votat de 17-18 la sută din alegători și că peste 80 la sută dintre suceveni nu l-au votat, dar a evitat să spună dacă va candida la funcția de primar arătând că cei câteva zeci de membri ai partidului urmează să decidă.

Potrivit acestuia una dintre variante ar fi ca Uniunea pentru Bucovina să aibă candidați proprii la funcția de primar și la Consiliul Local, o alta este să se alieze cu una din forțele politice, fiind contactați de partide naționale mai mici sau mai mari, iar a treia variantă să fie sprijinirea publică a unui candidat care să aibă sanșe reale de a fi ales în funcția de primar împotriva lui Ion Lungu.

El crede că din cei 100.000 de locuitori ai Sucevei se găsesc cel puțin 10-20 de oameni care să fie mai buni decât Ion Lungu, dar depinde de implicarea acestor persoane de valoare.

Neagu a spus că exemplul că se poate face ceva este Spitalul Județean Suceava.

„Cum s-a putut la Spitalul Județean Suceava? În zece ani s-a schimbat fața unui spital care se dărâma. Asta înseamnă un manager bun”, a spus liderul UpB.

Sandrinio Neagu a mai arătat că partidul său este constituit la nivel județean și că are posibilitatea să candideze și pentru Consiliul Județean Suceava, dar și în alte localități în măsura în care va exista interes din partea oamenilor din alte localități.

„Avem contacte în câteva localități. Un consilier local și-a anunțat intenția de a veni alături de noi”, a spus Neagu care a explicat că acesta provine de la Uniunea pentru Rădăuți care nu va mai putea participa în alegeri în acest an pentru că nu a participat la două cicluri locale.

El a precizat că în următoarele două săptămâni partidul va stabili criteriile și candidații formațiunii subliniind că atât el alături de ceilalți trei membri fondatori au înființat partidul cu gândul de a veni în întâmpinarea oamenilor în condițiile în care peste 80 la sută dintre suceveni nu-l mai vor primar pe Ion Lungu.

Nu mi-am făcut un obiectiv în a candida, nu e scopul meu în viață”, a spus Neagu arătând că în prezent sunt discuții preliminare pentru lista de candidați pentru Consiliul Local Suceava unde formațiunea speră să obțină 3-4 locuri pentru a promova și susține proiecte pentru Suceava.

El a arătat că dacă UpB va merge singuri pe liste va avea o listă completă, iar dacă va merge în alianță lucrurile sunt mai complicate pentru că o alianță înseamnă mărirea pragului electoral.

„Trebuiesc luate în calcul și aceste aspecte. Ar trebui să jucăm de pe centru și să adunăm și de pe stânga sau de dreapta pentru că cei nemulțumiți sunt suceveni și de stânga și de dreapta”, a spus liderul UpB.

El a arătat că, în prezent, din nefericire pentru suceveni este posibil ca Ion Lungu să mai câștige un mandat, dar că există și posibilitatea ca PNL să nu-l susțină pentru un nou mandat.

Neagu a spus că în Suceava și-a anunțat candidatul de primar doar Pro România, pe Florin Sinescu, iar Ion Lungu s-a anunțat singur, dar că partidul nu l-a anunțat drept candidat.

PNL a făcut un sondaj și rezultatele trebuie să apară zilele următoare. PNL a avut o ședință vineri când au fost anunțați mai mulți candidați de primar. Printre cei anunțați nu s-a aflat și Ion Lungu așa încât există o posibilitate, nu știu cât de mică sau mare ca Ion Lungu să nu fie candidatul PNL la alegerile locale din acest an”, a spus Neagu.  (M. C.)


Intră acum și în grupul de