Sandrinio Neagu: În Primăria Suceava sunt prea mulți angajați care taie frunză la câini și se fac în continuare concursuri de angajări unde există un post și un candidat. Pare cel puțin straniu mai ales că posturile la buget sunt atât de vânate


Intră acum și în grupul de

Președintele Uniunii pentru Bucovina, Sandrinio Neagu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că Primăria Suceava va trebui reorganizată pentru că sunt prea mulți angajați care taie frunză la câini și că în loc să renunțe la angajați, conducerea primăriei organizează noi concursuri la care este curios că se prezintă câte un singur candidat pe post.

El a spus că Suceava are nevoie de atât de multe lucruri, pornind de la infrastructură, de la mijloace de transport în comun de i-ar lua două zile să le discute, dar că primul lucru care trebuie făcut este reorganizarea Primăriei.

„Primarul a spus că Primăria poate funcționa cu jumătate din angajați. Sunt oameni care taie frunze la câini. Nu  numai că nu e un program de restructurare, dar se fac în continuare angajări, cu oameni, rude, cunoștințe. La concursuri există un post și un candidat. Pare cel puțin straniu mai ales că posturile la buget sunt atât de vânate”, a spus Sandrinio Neagu.

El consideră că mulți angajați din Primărie ar trebui concediați.

„Cu siguranță sunt oameni care ar trebui să plece. Într-un birou de zece persoane doi muncesc și restul sunt foarte atenți ca aceștia să muncească în continuare”, a spus Neagu.

El este convins că nu-și va atrage critici pentru această abordare pentru că mulți dintre suceveni vor ca Primăria să funcționeze mult mai bine nu așa cum funcționează acum.

„Nu e normal ca în epoca informatizării să te plimbi cu o hârtie pe la patru-cinci birouri”, a spus Sandrinio Neagu.

El a spus că în actualul contex Ion Lungu are, din păcate pentru oraș, șanse să câștige al cincilea mandat și s-a întrebat dacă în 16 ani a ajuns ca Suceava să fie un oraș european.

„Suceava are fonduri foarte multe, un buget de 85 de milioane de euro din care 17 milioane de euro se duc pe salarii. Cu banii aceștia se puteau face foarte multe lucruri, dar vedem la conferințele de presă câte o fotografie cu sala polivalentă, cu nocturna pe un stadion în ruină care are două sectoare de tribune închise din motive de securitate și vor fi închise și alte sectoare”, a spus Neagu.


Intră acum și în grupul de