Nechifor, la audierea ministrului Dezvoltării a acuzat Guvernul Orban că va duce țara într-o criză uriașă doar pentru a organiza alegeri anticipate și că imediat după 5 iunie autoritățile locale vor ieși din mandat și nu vor putea semna niciun act. Ion Ștefan a răspuns că nu s-a stabilit încă data alegerilor locale


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor a prezentat, marți, la audierea ministrului desemnat pentru Dezvoltare, Ion Ștefan, situația de blocaj administrativ în care va ajunge țara în condițiile în care Guvernul Ludovic Orban intenționează să programeze alegerile locale după ce se îndeplinește termenul constituțional de patru ani de mandat pentru aleșii locali.

El a spus ministrului că mandatele aleşilor locali vor expira imediat după data de 5 iunie pentru că atunci au avut loc alegerile locale în 2016, iar în baza calendarului prezentat de premierul demis Ludovic Orban care a spus că în 24 mai, 31 mai, 7 iunie nu se pot organiza alegeri locale motivând că ar fi sărbători religioase.

„Dacă alegerile se vor ține după 14 iunie localitățile se vor trezi că nu sunt conduse pentru că nu vor avea legal primari, consilii locale, consiliu județean, președinte de consiliu județean”, a spus Nechifor.

El l-a întrebat pe ministrul desemnat al Dezvoltării Ion Ștefan cum va lucra ministerul cu autorități ieșite din mandat în condițiile în care vor fi necesare decontări de lucrări, sau alte acte.

 „Băgați țara într-o criză uriașă. Vă rog să vă gândiți foarte serios. Încetați acest circ. Dați-vă demisia, puneți un guvern competent pentru că așa nu se mai poate. De dragul alegerilor anticipate rupeți totul, blocați România, vă bateți joc de toți”, a transmis Nechifor care i-a spus în avans ministrului desemnat că nu-i va acorda avizul.

Nechifor a explicat ulterior că Guvernul Orban duce alegerile după 14 iunie, dată de la care se mai adaugă câteva zile pentru validarea rezultatului alegerilor locale de către BEC, plus termenele legale de constituire a consiliilor și de depunere a jurămintelor de către noii aleși locali.

„Din dorința de a organiza alegerile anticipate cât mai repede, liberalii blochează tot, inclusiv administrația publică locală, iar efectele negative se vor vedea, din păcate, în viitor”, a spus Nechifor.

El a subliniat că această situația îl îndârjeste și mai mult și Pro România va încerca să blocheze orice derapaj de la democrație și libertatea câștigată cu greu în 1989.


Intră acum și în grupul de