Nechifor sugerează conducerii CJ Suceava să profite la maxim pentru Aeroportul Suceava de faptul că Aeroportul Bacău va fi închis pentru modernizarea pistei


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor, a sugerat, vineri, autorităților județene sucevene să obțină cât mai multe beneficii pentru Aeroportul Suceava în condițiile în care Aeroportul Bacău va fi închis în cursul lunilor august și septembrie pentru lucrări de modernizare la pistă, amintind că în perioada în care aeroportul sucevean a fost închis pentru modernizare cei din Iași și Bacău au profitat și că s-au făcut chiar presiuni pentru ca proiectul de modernizare finanțat de UE pentru Suceava să fie transferat la Iași.

Nechifor a arătat că este de salutat faptul că Blue Air intenționează să-și transfere activitatea pe aeroportul sucevean atât timp cât cel din Bacău este închis, dar că ar trebui ca autoritățile sucevene se încaseze banii înainte sau să facă un contract cu clauze foarte severe pentru că este cunoscut că Blue Air are litigii financiare cu mai multe aeroporturi din țară pentru că nu au plătit.

El a spus că dacă ar fi decident nu ar accepta ca Blue Air să opereze în această perioadă pe Suceava, ci ar negocia cu o nouă companie aeriană pentru noi rute de la Suceava sau ca Wizz Air să deschidă bază la Suceava.

Nechifor a arătat că Aeroportul Iași nu primește compania Blue Air și că este curios ce ar face atunci aceasta, urmând să-și transfere zborurile pe Sibiu și Tg. Mureș, dar că aeroportul sucevean ar avea de câștigat.

„Asta e viața într-o piață concurențială”, a spus deputatul.

El consideră că ar trebui chemat „la ordine” și conducerea Romatsa care nu și-a instalat echipamentul nou în noul turn construit la Aeroportul Suceava care funcționează cu un radar Tesla vechi și care nu ar face față unui trafic mult mai ridicat decât cel actual.

Nechifor a spus că săptămâna viitoare va merge el, în calitate de deputat, la Romasta ca să vadă care sunt motivele pentru care nu sunt instalate noile aparate în turnul modern al aeroportului sucevean.


Intră acum și în grupul de