PSD Suceava îi măsoară în sondaje pe Dan Ioan Cușnir și Mirela Adomnicăi pentru a candida la funcția de primar al Sucevei, dar nu exclude susținerea candidatului Pro România, Florin Sinescu. Liderul PSD Suceava, Ioan Stan, spune că săptămâna viitoare ar putea fi anunțată o decizie


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că organizația are stabiliți deja candidați pentru funcția de primar în 103 din cele 114 localități ale județului Suceava și că în orașul Milișăuți și în comunele Vadu Moldovei și Păltinoasa, primarii PSD în funcție nu vor mai fi candidați ai PSD, fiind desemnați alți candidați ai partidului.

În ceea ce privește desemnarea candidatului pentru funcția de primar al Sucevei, Ioan Stan a spus că se prelucrează datele culese în urma unui sondaj de opinie în care din partea PSD au fost măsurați liderul organizației municipale, Dan Ioan Cușnir și fostul prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi.

El a arătat că în urma analizelor care vor fi făcute se va decide care va fi candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, acesta urmând să fie desemnat prin vot de conducerea organizației municipale și validat de conducerea organizației județene.

Ioan Stan nu a exclus o alianță pentru un candidat comun.

conf de presă la PSD Suceava

Senatorul Ioan Stan și deputatul Eugen Bejinariu – conferință de presă la sediul PSD Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 21. Februar 2020

Întrebat dacă PSD ar putea susține candidatul Pro România, Ioan Stan a spus: „E posibil acest lucru” adăugând este posibil și ca Pro România să susțină candidatul susținut de PSD.

El a arătat că în funcție de rezultatul sondajelor va exista o strategie pentru maximizarea șanselor ca Ion Lungu să fie învins în alegerile locale.

Stan a evitat să comenteze propunerea făcută de liderul sucevean al partidului Forța Națională, deputatul Alexandru Băișanu, pentru susținerea unui candidat comun al opoziției la funcția de primar al Sucevei.

Liderul organizației județene PSD Suceava a mai arătat că potrivit deciziei Comitetului Executiv Național în alegerile locale din acest an PSD poate face alianțe locale cu Pro România, ALDE, Forța Națională și chiar UDMR dacă este cazul, dar nu cu PNL, PMP sau USR.

În ceea ce privește candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Ioan Stan a  spus că acesta va fi stabilit în următoarele două săptămâni și că decizia va fi a Comitetului Executiv Județean în funcție de candidații care se vor înscrie în cursă.

Astfel, Ioan Stan a spus că el și-a anunțat intenția de a candida, dar că ar mai fi și alți candidați cu mai multă experiență în conducerea CJ Suceava cum este deputatul Alexandru Rădulescu, fost vicepreședinte al CJ Suceava în perioada 2012-2016.


Intră acum și în grupul de