Deputatul Eugen Bejinariu(PSD): Criza politică actuală este generată de Klaus Iohannis și PNL. Ei cred că dacă sunt „pe val” vor obține în urma alegerilor anticipate toată puterea în țară pentru a nu da socoteală în fața nimănui


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejianariu a declarat sâmbătă, în conferință de presă, că președintele Klaus Iohannis este cel care a generat criza politică actuală pentru că l-a nominalizat pentru funcția de prim ministru tot pe Ludovic Orban deși acesta a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Bejinariu a spus că demiterea Guvernului condus de Ludovic Orban în urma moțiunii depusă de PSD nu poate fi cauza crizei politice și a explicat că PSD a fost obligat să depună moțiune de cenzură pentru că guvernul liberal a încercat să modifice, prin angajarea răspunderii, legislația electorală pentru alegerile locale cu doar câteva luni înainte de alegeri și să schimbe modul de alegere a primarilor.

Deputatul social-democrat sucevean a arătat că demiterea Guvernului Orban a oferit PNL oportunitatea începerii procedurii pentru declanșarea de alegeri anticipate, dar a subliniat că, după demiterea guvernului, președintele Klaus Iohannis a făcut consultări „de formă” cu partidele în vederea identificării unei majorități parlamentare și l-a desemnat din nou pe Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern deși s-a dovedit că acesta nu poate obține o majoritate parlamentară.

Eugen Bejinariu a spus că președintele Kaus Iohannis își dorea de fapt ca propunerea pe care o face să nu obțină vot de învestitură și și-a exprimat încrederea că a doua propunere pe care președintele o va face va fi alta decât Ludovic Orban pentru că, în caz contrar, există posibilitatea alegerilor anticipate.

„Nu ne ferim și nu ne speriem de alegeri anticipate”, a spus Bejinariu care a arătat că în ultimii 30 de ani, PSD a dovedit că atunci când a fost la guvernare a făcut lucruri bune pentru români, a adus creștere economică.

„PSD este partidul care a valorizat profesorii, medicii, a creat o stare socială bună”, a spus Bejinariu care a recunoscut că și PSD a făcut unele greșeli când a fost la guvernare.  

El crede că PNL vrea alegeri anticipate pentru că se simte că este „pe val” și că liberalii se gândesc că românii se vor înghesui să-i voteze pentru a obține o majoritate absolută și să nu răspundă în fața nimănui.

Bejinariu a atras atenția că pentru democrație este important controlul puterilor în stat și că este foarte periculos ca un singur partid să dețină toate pârghiile de putere și a amintit că în 2014 atât Klaus Iohannis cât și PNL atrăgeau atenția că nu e bine să existe o asemenea situație pe care și-o doresc acum.

„Au Președinția, au Guvernul și vor să aibă și Parlamentul acum. Vor totul ca să nu mai poată să-i tragă nimeni la răspundere”, a spus Bejinariu.

El a arătat că, între altele, liberalii vor alegeri anticipate pentru că altfel ar avea probleme electorale pentru că nu vor majora pensiile, alocațiile și multe alte lucruri care sunt benefice pentru români.


Intră acum și în grupul de