Alexandra Harja Samsonescu (Pro România): Tinerii bine pregătiți din Suceava pleacă după absolvirea facultății în alte orașe sau alte țări pentru că aici oferta este în principal în domeniul comerțului. După sacrificiile părinților și ale tale să ajungi să pui marfa în raft?


Intră acum și în grupul de

Candidatul pentru Consiliul Local Suceava din partea Pro Româina, Alexandra Harja Samsonescu, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că problema principală a Sucevei este plecarea tinerilor din oraș  și consideră că este necesar un parteneriat între Primăriei și întreprinzători care să preia mare parte a absolvenților Universității Suceava.

Harja Samsonescu a arătat că s-a implicat în politică pentru că dorește să fac o schimbare și știe că nu este prima care se implică dar că are încredere în Pro România pentru că e un partid tânăr, din 2018, iar la Suceava e o echipă puternică.

Am încredere în Florin Sinescu că va face tot ce a promis și va transforma Suceava în Suceava bună în care noi sperăm”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a explicat că este îngrijorată și speriată că în municipiul Suceava sunt prea puține locuri care sunt de atracție pentru tineri și chiar pentru turiști deși județul Suceava este unul spectaculos din acest punct de vedere.

Alexandra Harja Samsonescu, antreprenor local și lider național în comercializarea de utilaje pentru curățarea pernelor și producător de perne a spus că se confruntă cu lipsa forței de muncă, arătând că nu găsește de mult timp tineri pentru a veni măcar în probă.

„Tinerii care ies pe de băncile facultății, majoritatea pleacă. Oamenii buni. Ei sunt foarte bine pregătiți, dar pleacă. Pleacă din oraș și pleacă din țară.  În principal, ceea ce pe mine mă sperie este faptul că tinerii ne pleacă din oraș”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a explicat că ar exista soluții pentru această problemă dacă s-ar realiza un parteneriat între administrație și investitori.

Anual ies mii de absolvenți cu care facem ce? Nu există un parteneriat între primărie și investitori care să preia toată această forță de muncă. Se pierd resursele pentru că părinții își trimit copiii la facultate. Oameni foarte bine pregătiți îi trimitem în altă parte, în alte orașe, în alte țări”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a arătat că în Suceava pe zona IT sunt câteva firme care nu pot prelua toți absolvenții care sunt buni și că oferta de locuri de muncă e mai mare în comerț.

Un absolvent bun caută un loc de muncă și vede că poate găsi în domeniul comerțului, lucrător comercial și agent de vânzări. Cu toate sacrificiile tale și sacrificiile părinților ajungi să pui marfa în raft? Pentru tineri e descurajare totală”, a spus Harja Samsonescu.

Ea consideră ce autoritățile trebuie să facă ceva și să dea un semnal pentru ca tinerii să vadă că se încearcă să li se ofere șansa să rămână în oraș.


Intră acum și în grupul de