Ion Lungu: PNL are șanse reale să păstreze Primăria municipiului Suceava pentru că în ultimi 16 ani lucrurile au avut mereu o evoluție bună. Întrebat dacă nu s-a plictisit de funcție, primarul a recunoscut că face parte dintr-o generație care nu e obișnuită să-și schimbe locul de muncă// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este convins că va câștiga încă un mandat de primar al municipiului Suceava pentru că majoritatea sucevenilor apreciază ceea ce a făcut în oraș și că lucrurile au avut mereu o evoluție bună.

Lungu a mulțumit și PNL pentru încrederea pe care i-a acordat-o lui și echipei sale.

„Eu cred că a procedat bine PNL că mergem în continuare la Primăria municipiului Suceava și nu e vorba numai de mine, ci și echipa pe care o am acolo împreună cu domnul viceprimar Lucian Harșovschi”, a spus primarul.

Ion Lungu a mulțumit organizației județene PNL pentru încrederea acordată, președintelui Gheorghe Flutur, vicepreședintelui zonal Ioan Bălan, colegilor din Biroul județean și celor din organizația municipală și conducerii centrale.

„Nu-i vom dezamăgi. PNL are șanse reale să păstreze Primăria municipiului Suceava, deși nu va fi simplu. Vom face tot ce ne stă în putință să câștigăm”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a spus că urmează o campanie electorală care nu este simplă.

„Noi suntem pregătiți să-i facem față și a salutat toți candidații care se vor înscrie în cursă pentru funcția de primar al Sucevei”, a declarat primarul.

El a spus că între cei anunțați sunt și candidați de calitate, candidați buni cu care oricând poate face un schimb de idei.

„Sunt convins că putem învăța unii de la alții. Din  această campanie electorală și la finalul ei trebuie să câștige în primul rând sucevenii. Sunt pregătit pentru o campanie civilizată, fără atacuri la persoană pe care nu le-am făcut niciodată și nu le voi face”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a amintit că cei care au dus o campanie cu atacuri la persoană au fost sancționați de electorat care nu le-a acordat foarte mare încredere pentru că oamenii vor soluții, idei și cine să le facă viața mai bună.

Lungu a mai spus că în cei 16 ani în care a fost primar a îmbunătățit substanțial viața sucevenilor și a adăugat că dacă prezintă fotografii din anul 2004 din Suceava și din acest an se vede o evoluție în bine.

El a recunoscut că mai sunt multe lucruri de făcut și că e mai ușor să spui să se facă de cei care stau „în tribună” decât pentru cei care sunt „în teren”.

Ion Lungu a subliniat că o majoritate de locuitori apreciază ce se întâmplă în municipiu și că este conștient că sunt și persoane care critică cărora le respectă părerea, dar cetățenii sunt cei care stabilesc cine va fi viitorul primar.

Întrebat dacă nu s-a plictisit să fie primar, Ion Lungu a răspuns că face parte dintr-o generație obișnuită să rămână la același loc de muncă.

„Sincer, eu vin dintr-o generație care nu-și schimba locul de muncă. Lucrai la o întreprindere o viață. Lucrai 40 de ani la o întreprindere și ieșeai la pensie. Cam la școala asta sunt format și eu. Nu sunt obișnuit ca generațiile tinere care își schimbă job-ul la șase luni, la un an, sunt foarte entuziaști”, a spus Lungu

El a mai arătat că a căpătat o experiență la Primărie, iar o Primărie a unui oraș cum este Suceava, o primărie de oraș mare  nu este ușor de condus.

Ion Lungu a precizat că acum sunt foarte multe proiecte de implementat și că s-a ajuns în situația asta pentru că s-a întârziat foarte mult acest exercițiu financiar european 2014-2020 din partea guvernanților și că Primăria Suceava era pregătită să le implementeze încă din anii precedenți.

„O parte dintre proiecte trebuiau să fie realizate de mult cum e cel cu autobuzele electrice sau alte proiecte importante. S-a întâmplat. Nu din cauza Primăriei sau a primarului, ci a celor cinci guverne care au fost din 2016 până acum s-a întârziat. Eu cred că sunt în stare să duc niște proiecte la capăt, să putem finaliza ceea ce ne-am propus, niște proiecte importante, strategii importante”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că toate proiectele care se fac în municipiu sunt realizate în baza unor strategii aprobate și a respins acuzele că acțiunile municipalității se fac fără o strategie.

Lungu a precizat că sunt chiar cinci strategii cu diferite tematici în baza cărora se realizează dezvoltarea municipiului.

Totodată, primarul Ion Lungu a arătat că ținta PNL în municipiul Suceava la alegerile locale este câștigarea funcției de primar și a majorității în Consiliul Local.

El a spus că va fi îmbunătățită și întinerită echipa de consilieri locali liberali, subliniind că viceprimarul Lucian Harșovschi pe care l-a numit „mâna mea dreaptă” ar urma să dețină funcția și în următorul mandat.


Intră acum și în grupul de