Cătălin Nechifor i-a cerut ministrului desemnat al Dezvoltării să clarifice situația proiectelor cu finanțare prin FDI care afectează multe localități din județul Suceava. Ion Ștefan: Aceste contracte au ajuns la DNA. Eu cer să avem puțină răbdare să clarificăm situația modului în care au fost atribuite aceste contracte


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor i-a cerut, marți, ministrului desemnat al Dezvoltării, Ion Ștefan, să explice cum va debloca situația proiectelor contractate deja prin FDI, arătând că în județul Suceava sunt numeroase astfel de proiecte care riscă să fie blocate.

Ministrul desemnat pentru Dezvoltare regională, Ion Ștefan, a declarat la audierea sa în Comisia de administrație publică din Camera Deputaților, că primarii care au semnat contracte pentru finanțarea de proiecte prin Fondul de Dezvoltare și Investiții că aceste contracte nu ar mai fi valabile pentru că ar fi fost semnate cu un „anumit guvern” și că procedurile privind finațarea proiectelor sunt verificate de DNA.

CITEȘTE ȘI Procurorii anchetează cum au fost aprobate în Guvernarea PSD proiectele prin FDI, fiind indicii că ar fi fost atribuite arbitrar. În județul Suceava fuseseră aprobate proiecte în valoare de peste 372 de milioane de lei în 28 de localități . Vezi lista proiectelor din județul Suceava

Deputatul Pro România  de Suceava, Cătălin Nechifor, a cerut ministrului desemnat Ion Ștefan, să explice ce va face cu proiectele pentru care primari din mai multe localități din țară, inclusiv din județul Suceava, au semnat contracte de finanțare cu Guvernul.

Nechifor i-a atras atenția ministrului că nu se poate ca aceste contracte încheiate deja cu Guvernul să nu fie respectate.

El i-a spus că acele documente au fost întocmite și asumate de primari și consilii locale responsabile ale unor localități din țară și că nu se poate ca ministrul desemnat să treacă „ușor” peste această situație.

„Vă informez că Guvernul României a semnat acele contracte. (…) Că sunt sau nu dosare în lucru e o altă discuție. Dacă nu sunteți parte în acel dosar vă rog să dați toate informațiile”, a cerut deputatul sucevean.

El i-a cerut ministrului desemnat să explice ce se va întâmpla cu primarii care au semnat de bună credință acele contracte cu Guvernul României, care au făcut deja achizițiile și se execută lucrările.

Nechifor i-a spus ministrului desemnat să nu-și bată joc de primari și să le se transmită exact ceea ce au de făcut pentru că au ajuns într-o situație dificilă.

Ministrul desemnat pentru Dezvoltare Regională a spus că le-a transmis primarilor o notificare în care le cere să transmită ministerului stadiul derulării contractului.

„Cu privire la faptul că un anumit guvern a semnat anumite contracte este responsabilitatea dânșilor. Aceste contracte au ajuns la DNA. Eu cer puțină clemență din partea dumneavoastră să avem puțină răbdare să clarificăm situația modului în care au fost atribuite aceste contracte”, a spus Ion Ștefan.


Intră acum și în grupul de