Primarul Nistor Tatar: Spitalul Rădăuți a primit de la Ministerul Sănătății ajutor doar la televizor. MS are datorii de peste 1,3 milioane de lei către Spitalul Rădăuți și a trimis câteva măscuțe și combinezoane, iar prefectul-farmacist a venit cu o punguță cu Plaquenil//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Ministerul Sănătății nu asigură nici echipamente de protecție și nici medicamente necesare pentru tratarea COVID-19 și a spus că fără sprijinul local nu se puteau asigura echipamentele necesare.

„Avem la nivel de județ un farmacist care vine cu zece cutii de Plaquenil în nume personal. Eu zic că dacă s-a înființat secție de Covid la Spitalul Rădăuți eu cred că trebuie să avem și medicamente. Am avut medicamente în stoc un mic mai scumpe, dar acum nu prea mai avem. Dacă stăm cu cele 600 de pastile pe care le-a adus domnul farmacist-prefect din Suceava nu știu ce facem cu cele 53 de persoane internate”, a spus primarul.

El crede că nu e treaba prefectului să aducă Plaquenil într-o punguță.

„Noi trebuie să primim Plaquenil și alte medicamente de la Ministerul Sănătății”, a spus Nistor Tatar.

Potrivit acestuia, deocamdată, la Spitalul Municipal Rădăuți,  nu sunt probleme.

„Să știți că toate echipamentele de protecție au venit ca urmare a implicării primarului, directorului spitalului și unor agenți economici și colegi primari din zona Rădăuți. De la DSP Suceava am primit 55 de măscuțe și 30 de combinezoane”, a spus Tatar.

Primarul Nistor Tatar a spus că de la Ministerul Sănătății Spitalul Municipal Rădăuți a primit ajutor doar la televizor.

El a arătat că în prezent Ministerul Sănătății are de datorii de 800.000 de lei  la SM Rădăuți pentru plata concediilor medicale neplătite din octombrie 2019. Totodată, diferența de majorare de salarii trebuia asigurată de Ministerul Sănătății și sunt 530.000 de lei restanțe din ianuarie.

Primarul a mai spus că nici nu mai vorbește de medicamentele pentru cele 53 de persoane cu Covid din spital.

„Aceste persoane trebuie tratate cu medicamente. Știți foarte bine că medicamentele cu care se tratează această boală au fost retrase din sistemul farmaceutic. Acum a venit domnul farmacist pe tot județul Moldovan cu punguța, dar punguța aia e pe două zile”, a spus primarul.

El a arătat că din câte știe, acum două zile se făceau presiuni din Prefectura Suceava la Ministerul Sănătății să se aducă medicația necesară în județ.

„Haosul la Suceava nu e din ceea ce se spune, ci din cauza acestui fapt că nu se aduc medicamente la timp, nu se dau echipamente de protecție la timp”, a spus Nistor Tatar.

El a arătat că problema actuală nu sunt banii, ci greutatea în realizarea achizițiilor de echipamente, precizând că a obținut o sponsorizare și din partea Schweighofer de 25.000 de euro pentru achiziția de echipamente.


Intră acum și în grupul de