Dan Ioan Cușnir: Mare parte din personalul medical din Suceava va pleca din țară după această criză pentru că a fost victima manipulărilor și dosarelor penale mediatice doar pentru a se acoperi incompetența guvernamentală de a gestiona clar și eficient situația epidemică


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, crede că  județul Suceava va avea de suferit după această criză epidemică pentru că va rămâne fără personalul medical calificat care nu a fost tratat cu respect și a fost victima unor manipulări doar pentru că se încearcă acoperirea incompetenței guvernamentale de a gestiona clar și eficient situația epidemică.

Dan Ioan Cușnir a spus la Subiectul Zilei de la News Bucovina că situația este atât de grav prezentată în presa națională încât s-a ajuns ca sucevenii să fie sunați de rude, de cunoștințe din țară care sunt îngrozite.

„E iad la Suceava! Ce se întâmplă la Suceava? Cum mai rezistați? Primim filmulețe, fotografii de încurajare. S-a creat o adevărată isterie în jurul Sucevei și se pare că este produsă în aceleași laboratoare care au produs momentul emoțional Colectiv”, a spus Cușnir.

El crede că se insistă pe subiectul Suceava pentru ca să treacă neobservate zeci de alte focare din țară și că aceasta a fost din start misiunea conducerii militare.

„De ce să vorbim atâtea despre Suceava? De ce să încercăm să treacă neobservate știrile cu focarele de infecție din spitalele din Pașcani, din Bacău, din Galați, din Neamț, din Brașov, din Arad, din Deva, din Hunedoara? Toate trebuie să treacă neobservate scoțând în evidență „nenorocirile” de la Suceava”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a arătat că în timp ce despre spitalele din Deva și Hunedoara se vorbește separat despre contaminarea cadrelor medicale deși sunt în același județ, când se vorbește despre contaminarea cadrelor medicale din Suceava se adună la grămadă tot județul.

„Adică, dacă se contaminează niște cadre medicale din Câmpulung sau Fălticeni, știrea națională este că încă 100 de cadre medicale sunt contaminate la Suceava în timp ce Deva și Hunedoara sunt tratate separat tocmai pentru a nu crea confuzie”, a explicat Cușnir.

El se întreabă care este scopul transmiterii informațiilor sub această formă.

„Trebuie să ne punem întrebări. Suntem în fața unei manipulări? Mai putem avea încredere în cei care livrează cifre care nu bat unele cu altele?”, a întrebat Cușnir.

El s-a întrebat și în ce măsură se poate avea bază pe ceea ce comunică autoritățile centrale când anunță două sute de noi îmbolnăviri în țară în ziua când la Suceava se anunțau 301 cazuri doar la Sasca Mică.

„Întotdeauna am spus că trebuie să avem încredere în autorități, dar se pare că aceste autorități fac tot ce pot ca noi să nu mai avem încredere în informațiile pe care le transmit”, crede liderul PSD Suceava.

El a mai apreciat că principalul rol e al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, general în rezervă, care are misiunea să atragă atenția de la dezastrul național asupra Sucevei și ca nimeni să nu se mai întrebe cum au intrat zeci de mii de persoane în țară fără să fie carantinate, sau că două luni s-a spus că nu e bine să purtăm mască, iar acum că trebuie purtată în permanență, sau că trebuie să purtăm mănuși, iar medici de calibru internațional spun că mănușile sunt o falsă protecție.

Dan Ioan Cușnir a adăugat că după ce se va relaxa situația în ceea ce privește epidemia cu noul coronavirus Spitalul Județean de Urgență Suceava va fi aglomerat, sufocat de toate cazurile bolnavilor cronici care au fost amânate în lunile, martie, aprilie, mai și vor veni pentru operații, tratamente și diverse proceduri medicale.

„Ce s-a întâmplat între timp? Medicii au fost tratați fără respect, medicilor li s-au făcut dosare penale anunțate în media. Ce se va întâmpla? Medicii tineri vor pleca în alte țări unde vor fi tratați cu respect, medicii în vârstă vor pleca la pensie pentru că nu acceptă să fie tratați fără respect. Deja Moldova are o criză de 4000 de cadre medicale. SJU Suceava nu va avea cadre medicale care să-i trateze și să-i salveze pe suceveni”, a spus Dan Ioan Cușnir care consideră că explicația va fi foarte simplă, aceștia nefiind  tratați cu respect.

„Generalul Oprea ar trebui să ne spună de ce se faceau 50 de peste pe zi pentru toată Moldova, când doar în SJU Suceava sunt peste 1200 de angajați, să ne spună de ce dacă procedurile militare sunt atât de bune s-au infectat cadre medicale militare”, a spus Cușnir.

El a mai arătat că este foarte clar pentru toată lumea medicală că virusul acesta se răspândește mai ușor în spitale și cămine de bătrâni.

„Să ne spună domnul Oprea de ce Ministerul Sănătății nu a trimis proceduri clare și eficiente în spitale și căminele de bătrâni astfel încât virusul să nu se mai răspândească în aceste comunități. În loc să răspundă la aceste întrebări, secretarul de stat politic Oprea face dosare penale”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El consideră că este vremea să se pună întrebarea de ce Spitalul Județean Suceava a fost îngenunchiat.

„Este vremea să ne întrebăm de ce Spitalul Județean Suceava, un spital ultra-modern, un spital ultra-doatat, a fost pus în genunchi. De ce Spitalul Județean Suceava este pus pe butuci? Era nu numai o mândrie pentru municipiul și județul Suceava, dar era exemplu de bune practici pentru investiții între spitalele din întreaga țară”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

El a arătat că vinovații pentru situația actuală vor trebui găsiți de instituțiile abilitate ale statului, iar sucevenii pot să-și pună întrebări și să aștepte răspunsurile organelor competente.


Intră acum și în grupul de