Medicul sucevean Irina Badrajan: Nu cred că dacă se vor ridica restricțiile lumea va năvăli în stradă. Lumea e destul de speriată, dar vrea o libertate și să iasă din izolarea asta, cu măsură//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Medicul Irina Badrajan, secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că oamenii vor să scape de izolarea actuală și crede că ar trebui ridicate o parte dintre restricțiile actuale considerând că oamenii nu vor da năvală în stradă odată cu ridicarea carantinei.

Ea a spus că numărul cazurilor grave de Covid-19 din județul Suceava este în scădere, dar că s-a constatat o creștere a numărului de persoane asimptomatice sau cu forme ușoare ale bolii pentru că se fac teste.

„Pe măsură ce se tot fac teste, din ce în ce mai multe, este evident că dacă se fac mai multe teste vor fi mai multe cazuri de pozitivi. Pozitivii aceștia pot fi asimptomatici, să poarte virusul și să-l dea la altul, cu simptome ușoare, cu simptome medii și cu simptome grave. Cei cu simptome grave, au scăzut ca număr, dar cei asimptomatici sau cu forme ușoare, dimpotrivă, au crescut ca număr”, a spus Badrajan.

Ea a arătat că ar vedea în interiorul zonei acesteia de carantină o relaxare a anumitor lucruri care este absolut necesară pentru că  nu se mai poate.

„Lumea înnebunește în case. Nu cred că dacă s-ar da drumul total, lumea va năvăli în stradă. Lumea este destul de speriată, ar vrea o libertate, cu frâu puțin, dar să iasă din izolarea asta, cu măsură. Nu știu dacă în jurul Sucevei ar trebui ridicată carantina, dar în interior, sigur, ar trebui relaxare mai mare”, a spus Badrajan.

Ea a recomandat sucevenilor să reziste, să ia legătura cu medicii de familie, să le ceară sfatul și să nu intre în panică, dar și să-și construiască o rezistență optimistă pentru că va fi bine.


Intră acum și în grupul de