Senatorul Ioan Stan anunță că se va lega cu lanțuri de Ministerul Sănătății și va intra în greva foamei dacă va fi nevoie pentru a atrage atenția asupra necesității finanțării dotărilor medicale de la Spitalul Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va recurge și la un protest radical pentru a atrage atenția asupra nevoii asigurării fondurilor necesare pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru Spitalul Municipal Fălticeni în vederea deschiderii acestuia.

Stan a spus în cadrul interviului că deja sunt șase luni de când solicită guvernului liberal să finanțeze dotările necesare pentru deschiderea noului spital municipal și că se tot amână, iar după multe intervenții a fost alocată suma de 4,35 de milioane de lei și că mai trebuie alocate circa 18 milioane de lei.

„Nu avem cum, cu asemenea picături, să punem în funcțiune Spitalul Municipal Fălticeni”, a spus senatorul PSD.

El a anunțat că va cere președintelui Comisiei de sănătate din Senatul României să îl convoace la comisie pe ministrul Sănătății la o discuție pentru a afla care este strategia ministerului privind deschiderea spitalului Fălticeni.

Senatorul a spus că a apelat și prin intermediul unor prieteni ai ministrului pentru a afla dacă se va ține de cuvânt și va asigura finanțarea, dar că nu le-a dat niciun răspuns nici acestora.

„Ministrul Sănătății când a fost la Fălticeni a spus că asta este ocazia pentru dotarea spitalului. Pe urmă a uitat”, a spus Ioan Stan.

Senatorul Ioan Stan a spus că dacă e nevoie va recurge și la forme de protest radicale.

„După 15 mai, când se ridică starea de urgență și suntem chemați la Parlament, îmi fac rost de lanțuri și mă leg cu lanțuri la Ministerul Sănătății. Fac greva foamei. Declara cineva că dacă e nevoie face greva foamei. Eu o fac!”, a spus Ioan Stan.

El și-a aratat dezamăgirea că parlamentarii PNL de Suceava nu și-au exprimat niciun interes pentru deschiderea Spitalului Fălticeni, nici măcar printr-un simplu comunicat sau printr-o declarație referitoare la situația Spitalului din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de