VIDEO// Florin Irimescu (Vale Putna) despre relansarea economiei în județul Suceava: Cred că cea mai mare problemă a pieței va fi reacția consumatorului


Intră acum și în grupul de

Administratorul Vale Putna, Florin Irimescu, a vorbit, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, despre relansarea activităților economică în județul Suceava, în special în ceea ce privește industria alimentară și cea turistică.

El a spus că firma sa are un palier de turism, prin gestionarea unui boutique hotel și unul de procesare a  peștelui, fiind vorba de produsele premiate național și european pentru produse realizate din procesarea păstrăvului.

Potrivit acestuia în ceea ce privește procesare de pește lucrurile au mers normal în luna martie, dar în luna aprilie a fost „mai ciudat, în salturi”, pentru că și la nivel de țară logistica de livrare și distribuire a produselor în magazine a fost afectată.

„Lucrurile trebuiesc gândite și pe trimestre. Până în martie lucrurile au fost cât de cât normale. Trimestrul doi este afectat, iar în trimestrul trei e posibil să vedem o revigorare, dar din trimestrul patru vom vedea ce se întâmplă cu evoluția pandemiei”, a spus antreprenorul sucevean.

Florin Irimescu a adăugat că gestionează și un boutiq hotel cu șase camere pentru care existau rezervări, dar că două luni a fost perioadă de pauză.

„Noi avem rezervări în continuare valabile. Vara ar fi cumva acoperită”, a spus antreprenorul care a menționat că soția lui, cea care ține legătura cu grupurile, a constatat că oamenii vor să vină, dar  că au o mulțime de îngrijorări și preocupări.

Astfel, aceștia spun că doresc să vină, că vor să păstreze rezervarea, dar trebuie să vadă cum vor face cu deplasarea că pentru că se pot deplasă doar câte trei și nu știu cum o vor face.

„Aseară am auzit o declarație că s-ar rezolva și ieșirea din județ și din municipiu. Altfel, degeaba dăm drumul la hotel dacă oamenii nu se pot deplasa”, a spus Florin Irimescu.

Totodată, el a menționat că se vor respecta în continuare măsuri stricte de igienă în hotel și că în camere se va face curățenie pentru fiecare grup și că este pregătit cu dezinfectanți, precizând că în fabrică se folosesc substanțe pentru igienizare.

„Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți pentru a funcționa în condiții normale”, a spus Irimescu.

Antreprenorul sucevean a mai declarat că în luna aprilie a fost nevoit să apeleze, parțial, la șomajul tehnic.

„Acum, în mai, par că-și mai dau drumul lucrurile, dar nu se poate spune dacă va merge spre bine. S-au schimbat și modelele în piață de consum, vedem cum evoluează în continuare. Cred că cea mai mare problemă a pieței va fi reacția consumatorului”, a spus Irimescu.

El a spus că nu a văzut o reticență la produsele din Bucovina, ci chiar o solidarizare cu oamenii din Bucovina și că nu a văzut o blamare.

„E adevărat că atunci când lucrăm cu supermarket-uri, avem șase supermarket-uri cu care lucrăm, ne întreabă ce proceduri avem, cum facem să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă”, a spus Irimescu.

El consideră că după reluarea activităților în termen de nouă luni ar trebui să se simtă efectul de multiplicare

„Singura problemă va fi mentalitatea și atitudinea. Dacă oamenii vor avea încredere să cheltuiască, dacă vor avea încredere să iasă din case. Nimeni nu știe acum”, a spus Florin Irimescu.  


Intră acum și în grupul de