Finanțarea unor lucrări de primă urgență pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, blocată de la sfârșitul anului 2019. Senatorul PSD Ioan Stan cere ministrului Dezvoltării să spună când vor fi realizate


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a atras atenția ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, că un număr de 42 de proiecte de refacere a infrastructurii afectate de inundații din județul Suceava nu sunt finanțate de Guvern și cere ministrului să estimeze când vor fi finalizate mai ales că sunt lucrări urgente.

Senatorul PSD arată că inundațiile din vara anului 2018 au produs în judetul Suceava pagube importante. Una din soluțiile pentru readucerea infrastructurii la situația anterioară dezastrului a fost  ca prin submăsura ”Lucrări în prima urgență”, Compania Naţională de Investiţii să preia și să gestioneze refacerea a parte din ele.

„Unitățile administrativ teritoriale au depus la CNI în timp util toată documentația necesară, acestea fiind înscrise pe lista sinteză aprobată de dumneavoastră la finalul anului 2019, iar la începutul acestui an, au obținut și avizul favorabil al consiliului tehnico-economic de avizare al CNI.Din acel moment însă titularii celor 42 de proiecte din județul Suceava aflate în situația de mai sus, nu au mai primit nici un semn că vor trece către etapa următoare din program”, arată Ioan Stan.

El menționează că lucrările de infrastructură menționate, drumuri, poduri, podețe, asigură accesul unor comunități importante ca număr de persoane, iar în cazul unor ploi torențiale specifice perioadei de vară, situația actuală poate suferi degradări importante ce vor necesita sume mult mai importante pentru refacere.

În condițiile în care acum este o perioadă propice desfășurării activităților din construcții el cere ministrului să spună în ce măsură CNI și Ministerul Dezvoltării au capacitatea de a gestiona și implementa aceste proiecte și care crede că va fi termenul de finalizare a lor, având în vedere că sunt proiecte incluse la categoria – ”Lucrări în prima urgență”


Intră acum și în grupul de