Dan Ioan Cușnir: După ce a poluat deja râul Suceava cu hipocloritul folosit în exces pentru spălarea inutilă a străzilor din oraș, conducerea Primăriei Suceava insistă pe achiziția de tuneluri de dezinfecție care sunt inutile și pot fi și periculoase pentru sănătatea oamenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a avertizat, miercuri, că unele dintre măsurile pe care conducerea Primăriei Suceava le-a luat în ultima perioadă sunt contrare recomandărilor specialiștilor și a atras atenția că o administrație nereformată nu poate să se adapteze din mers inclusiv schimbărilor de strategie ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir:

„Calitatea seviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienței celor care administrează o comunitate. Calitatea măsurilor luate de către o administrație, în timpul unei crize, nu poate fi superioară calității oamenilor care conduc acea administrație. Din păcate, Suceava este condusă de un cuplu care a devenit toxic și la propriu nu doar la figurat, un cuplu care implementează măsuri toxice pentru Suceveni.

Deși OMS – Organizația Mondială a Sănătății, Colegiul Medicilor din Suceava dar și CDC – Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din USA, transmit mesaje prin care avertizează faptul că tunelurile pentru pulverizarea dezinfectantilor sunt nu doar inutile ci pot fi și periculoase, Ion Lungu se crede mai pregătit decât specialiștii și insistă să achiziționeze, prin alocare directă adică cu cine vrea el, 25 de astfel de tuneluri care vor fi amplasate la întrările în școli și grădinițe dar și la intrarea în Bazar. Problema nu o reprezintă tunelurile în sine ci faptul că substanțele care se pulverizează pe oameni, sunt inhalate sau intră în contact cu ochii și pielea celor care trec prin tunel. În acest moment nu există în Europa substanțe omologate pentru nebulizare cu pericol de inhalare sau pentru pulverizare pe corpul uman. Și-a pus Ion Lungu, deținătorul tuturor adevărurilor,întrebarea ce se poate întâmplă când prin tunelurile de la intrările la școli și grădinițe vor trece tineri și copii alegici? Știe Ion Lungu că se moare de la o simplă alergie? Și-a pus Ion Lungu întrebarea: Oare de ce în data de 02.24.2020 Universitatea a montat la Spitalul Județean Suceava un nebulizator pentru mașini și NU pentru oameni? Este Ion Lungu mai pregătit decât profesorii de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava?

Deasemenea, cuplul Lungu/Harșovschi s-a dovedit toxic și la propriu, nu doar la figurat, atunci când au continuat spălarea străzilor cu hipoclorit chiar și după ce Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că hipocloritul este periculos pentru ochi și că în contact cu materiile organice de pe drum se pot dezvolta produse extrem de periculoase și cancerigene. Dovadă sunt și semnalele de alarmă trase de viceprimarul Andronache care a semnalat că este o acțiune inutilă și periculoasă dar Ion Lungu a făcut ceea ce știe cel mai bine: l-a umilit pe acesta într-o conferință de presă. Pentru cuplul Lungu/Harșovschi contează doar părerea lor și selfiu-rile de pe rețelele de socializare, fără să țină cont de semnalele de alarmă primite de la OMS, de la celălalt viceprimar, de la proprietarii automatelor de cafea stradale care au fost corodate agresiv de hipoclorit, de florile și spațiile verzi afectate. Pentru Lungu și Harșovschi nu au contat nici avertismentele primite de la ACET Suceava deoarece hipocloritul în exces cu care s-au spălat inutil străzile Sucevei a omorât bacteriile din stațiile de epurare, rezultând deversări cu încărcare prea mare în râul Suceava, adică poluarea râului Suceava! Contează asta pentru Lungu și Prințișorul moștenitor Harșovschi? Răspunsul este NU! Contează doar fotografiile de pe rețelele de socializare și manipulurea mediatică pe care o încearcă în disperarea lor electorală.

Aceste semnale de alarmă sunt necesare pentru a se renunța la păguboasa gândire ”au furat dar totuși s-a făcut ceva”. După 16 ani de ”modernizare a Sucevei” trebuia să avem un aparat administrativ flexibil, capabil să se adapteze din mers inclusiv schimbărilor de strategie ale Organizației Mondiale a Sănătății și care să aibă capacitatea să asculte de sfaturile specialiștilor de la Universitatea Suceava, de la CDC, etc.

Din păcate în Suceava nu avem nimic din toate acestea pentru că Suceava este pusă în genunchi de interesele celor care pun interesele personale deasupra intereselor și sănătății Sucevenilor. Suceava este condusă de 2 indivizi care NU locuiesc în Suceava și care nu sunt afectați direct de măsurile pe care aceștia le iau.

Spre deosebire de toxicul cuplu Lungu/Harșovschi, cred cu tărie că Suceava va redeveni frecventabilă atunci când va fi administrată de către oameni care s-au născut în Suceava, au amintiri din copilărie din Suceava, au o educație solidă și care locuiesc în Suceava”.


Intră acum și în grupul de