Ioan Stan: Este un consens pentru alegeri locale în 27 septembrie sau 4 octombrie. Candidații PSD la președinția CJ Suceava și la funcția de primar al Sucevei vor fi desemnați după un sondaj de opinie.


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că alegerile locale ar urma să se organizeze la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, dar că va conta și modul în care evoluează pandemia cu noul coronavirus.

El a spus că este un consens pentru data alegerilor locale, ori în 27 septembrie sau 4 octombrie.

„Să vedem cum acționează dușmanul comun, Covid-ul”, a spus Ioan Stan care a menționat că o campanie electorală presupune campanie de strângere de semnături, întâlniri cu electoratul și adunări publice.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava el a spus că decizia va aparține organizației județene în urma unui nou sondaj de opinie.

„Se va face un sondaj la județ și municipiu. Vom vedea rezultatul și decizia aparține Comitetului Executiv Județean. Dacă sondajul arată că da, atunci candidez”, a spus Ioan Stan.

El a explicat că Mirela Adomnicăi, candidat desemnat pentru funcția de primar al municipiului Suceava și-a estompat activitatea politică în această perioadă pentru că este funcționar public.

Ioan Stan a arătat că PSD a decis la nivel național să comande cercetări sociologice în județe și în marile municipii pentru a se stabili candidații.

„S-ar putea ca în sondajul respectiv să apară o surpriză”, a spus Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de