Senatorul PSD Ioan Stan spune că alocațiile copiilor s-au dublat cu votul majoritar al PSD și transmite PNL de unde poate să asigure finanțarea: impozitarea pensiilor speciale, reducerea cheltuielilor administrative ale Guvernului și impozitarea multinaționalelor


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că miercuri, datorită votului majoritar al parlamentarilor PSD, inclusiv a celor din Suceava, s-au dublat alocațiile copiilor.

Acest lucru a fost posibil după ce aceștia au respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor la 1 august 2020. După cum deja ne-au obișnuit, parlamentarii PNL, incluzându-i și pe cei din județ, s-au abținut de la vot aceștia nesusținând acest demers, motivând că nu există resursă bugetară pentru această creștere”, a spus Ioan Stan.

Senatorul social democrat sucevean a arătat că pentru că lipsa de soluții a guvernării liberale este deja dovedită, PSD a venit cu propuneri care ar trebui să rezolve problema banilor necesari pentru a pune în practică această dublare a alocațiilor pentru minori.

Prima dintre ele, care este și cea mai la îndemână având în vedere că se află la guvernare, este ca liberalii să dea o ordonanță de urgență prin care să se impoziteze pensiile speciale. Garantăm că niciun membru PSD nu va contesta această ordonanță, oricât ar încerca liberalii să inducă opiniei publice ideea că noi nu le dăm voie să se atingă de respectivele pensii”, a arătat Ioan Stan.

Următoarea propunere făcută ține de realocarea banilor de bunuri și servicii ai ministerelor.

„Amintim aici că în 2019 funcționam cu 28 de ministere și aveam alocați 44 de miliarde pentru aceste cheltuieli, iar acum cu numai 16 ministere, liberalii au alocat  51 de miliarde pentru cheltuieli similare. E vorba de o diferență de 7 miliarde de lei, care pot fi folosiți atât pentru dublarea alocațiilor (a căror impact bugetar este de 3 miliarde de lei) cât și pentru a acoperi o parte din banii necesari pentru creșterea cu 40% a pensiilor din septembrie. Creștere pe care, de asemenea, ne îndoim că liberalii vor fi în stare să o pună în practică, moment în care vom depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban”, a menționat senatorul social democrat sucevean.

Ioan Stan a ținut să reamintească sucevenilor că guvernarea liberală ar fi putut să aducă venituri suplimentare la bugetul de stat dacă ar fi continuat politica PSD de impozitare a veniturilor multinaționalelor, de impozitare a activelor bancare, etc., doar că au refuzat să o facă preferând să bage bani în economia altor state, decât în România.

Acesta este un alt motiv pentru care economia românească pare să se sufoce de atâta „competență” liberală și nu putem să nu ne întrebăm cum este posibil ca dnul Cîțu să se laude peste tot că avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, dar să nu găsească 3 miliarde de lei pentru a dubla alocațiile?!? Evident, este o intrebare retorică”, a adăugat senatorul.

Totodată, Ioan Stan și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis va uita pentru o clipă că nu este președintele liberalilor, ci că-i reprezintă pe toți românii, promovând de îndată această lege, fără să o conteste la Curtea Constituțională sau să o întoarcă în Parlament, așa cum a obișnuit deja de atâtea ori.


Intră acum și în grupul de