Nistor Tatar: Va trebui să arătăm ce a promis și ce a făcut domnul Flutur că acum ne vorbește iarăși de autostrăzi, dar nu face drumurile județene. Vom pregăti un candidat serios care să-l înfrunte//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, președinte al PSD Rădăuți, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PSD va trebui, imediat după încetarea stării de alertă, să stabilească un candidat la președinția Consiliului Județean Suceava care să-l învingă pe actualul președinte Gheorghe Flutur.

„După 15 iunie trebuie să stabilim un candidat la președinția Consiliului Județean.Terenul e prielnic. Indiferent câte poze se fac, reclama e cam făcută”, a spus Tatar.

El a spus că din punctul său de vedere, fostul prefect Mirela Adomnicăi ar putea fi candidatul PSD la președinția CJ Suceava, iar dacă se va face o alianță, consideră că fostul prefect Florin Sinescu, ar putea fi o variantă de candidat.

Întrebat cum se va putea face o asemenea desemnare în condițiile în care și Mirela Adomnicăi și Florin Sinescu au fost anunțați candidați ai PSD, respectiv Pro România, pentru funcția de primar al Sucevei, Nistor Tatar a spus că unul poate fi candidat la Consiliul Județean și unul la funcția de primar al Sucevei.

„Asta dacă se va face o alianță pentru că se discută despre o alianță între Pro România, PSD și ALDE”, a explicat primarul.

El a arătat că acestea sunt variante, dar a subliniat că trebuie pregătit un candidat serios care să-l înfrunte pe Gheorghe Flutur.

„Domnul Gheorghe Flutur își face deservicii singur dacă își mai dă cu stângul în dreptul cum și-a dat de câteva ori cu spitalul și cu testarea. O să scoatem un film cu ce a promis PNL în campania electorală. Văd că acum domnul Flutur vorbește numai de drumuri naționale, autostrăzi. Să lăsăm autostrăzile”, a spus Tatar care a menționat că drumul expres a fost inclus în Master Plan de ministrul Răzvan Cuc de la PSD.

„Domnul Flutur să spună ce a făcut în județ, dar nu bazaconii pentru a impresiona lumea că centura Rădăuți se va finaliza pe fonduri europene. Centura e făcută 80 la sută, e decontată. Cine îți dă fonduri europene pentru 20 la sută din lucrare? Doar ca să mai încurci lumea”, a spus Tatar.

El a arătat că Gheorghe Flutur ar trebui să explice de ce nu a modernizat drumurile județene și să spună de ce după ce Guvernul PSD i-a dat bani pentru drumul de la Mălini și drumul de la Frătăuții Vechi-Bilca pe PNDL nu le-a făcut pentru că puteau fi făcute de acum doi ani și a menționat că nu ține scuza cu OUG 114/2018.

„Domnul președinte Flutur are notorietate, are discurs, e vocal, dar mă voi ocupa eu de la Rădăuți să arăt ce a promis. Problema cu autostrăzile a spus-o și acum patru ani. Văd că acum se ocupă de vamă. Dacă se ocupă de vamă să se ocupe de toată frontiera”, a spus Tatar.

El a adăugat că va recomanda la partid să se facă o listă cu ceea ce a promis Gheorghe Flutur și ceea ce a făcut și s-a întrebat unde e tunelul de la Dorna Candrenilor sau unde sunt licitațiile pentru centurile ocolitoare anunțate că pe site-ul Ministerului Transporturilor nu sunt.

Nistor Tatar consideră că pentru a fi învins Gheorghe Flutur vor trebui prezentate documentele care să arate ceea ce a promis și ceea ce a făcut, dar trebuie căutat și un candidat pe măsură.


Intră acum și în grupul de