Nistor Tatar: Rădăuțiul este șters de pe harta țării pentru Guvern și Consiliul Județean. Ne descurcăm cum putem cu resurse locale și strângem șurubul la cheltuieli


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că municipalitatea se descurcă cu resurse locale, subliniind că pentru Guvern și Consiliul Județean Suceava municipiul Rădăuți este șters de pe harta țării.

El a spus că în prezent în municipiu, prin CNI , se lucrează intens la foarte multe proiecte și a arătat că, spre norocul municipalității lucrările au fost câștigate de o firmă foarte serioasă dina Suceava care face și modernizarea la Spitalul Municipal.

Nistor Tatar a arătat că sunt în modernizare străzi pe o lungime de 7 kilometri și trotuare pe un kilometru, cu bani din bugetul local, iar prin Grupul de Acțiune Locală am depus solicitare pentru finanțare de modernizări drumuri, se mai organizează licitații și pentru locuințe sociale și mai sunt declanșate proceduri de licitație pentru alte modernizări de drumuri.

El a arătat că situația economică a municipalității este grea pentru că nu sunt fonduri și că a redus cheltuielile la maximum.

„Dacă nu funcționează economia de unde să încaseze localitățile cotele din sume defalcate? Degeaba ți le dă pe hârtie Ministerul Finanțelor dacă nu se încasează impozit pe profit, nu se încasează TVA. Dacă nu funcționează nimic, de unde TVA? Am strâns șurubul și suntem foarte atenți la cheltuieli”, a spus Nistor Tatar.

El a mai anunțat că vor fi adoptate și măsuri pentru ajutarea firmelor și că acesta vor fi discutate și adoptate după ce trece starea de alertă.

„Rădăuți, atât la nivelul Consiliului Județean cât și la nivelul Guvernului e șters de pe hartă. Nu mă aștept să ne dea ceva. Primăria Rădăuți nu a beneficiat de sprijin nici când era condusă de primar PDL ,  Guvern PDL și Consiliu Județean PDL”, a spus Tatar.

El a menționat că a realizat în acești patru ani aproximativ 90 la sută din ceea ce a promis în campania electorală pentru alegerile locale din 2016.

„Rădăuțenii trebuie să vadă fapte și nu vorbe. De vorbe suntem sătui, faptele vorbesc”, a spus Tatar.


Intră acum și în grupul de