Deputatul Pro România Cătălin Nechifor: Încă o înțelegere PSD-PNL făcută greșit. Mandatele aleșilor locali trebuiau prelungite până la învestirea noilor aleși locali și nu până la 1 noiembrie. Dacă această criză sanitară continuă se va adopta o nouă lege?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că legea adoptată luni în Parlament prin care mandatele aleşilor locali se prelungesc de drept până la data de 1 noiembrie 2020 este o nouă înțelegere făcută de PSD și PNL greșit arătând că dacă actuala criză sanitară se va prelungi va trebui adoptată o nouă lege.

„Evident că era necesară prelungirea mandatelor, din cauza pandemiei nu puteai lăsa localități și județe fără primari, consilii locale și județene. Nu am votat pentru faptul că orice lege trebuie să aibă un caracter general valabil, iar în situația dată, când guvernul va cere azi sau mâine prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, trebuia decis altfel și anume prelungirea mandatelor până la învestirea noilor aleși locali, în urma alegerilor locale care vor fi organizate în România, atunci când condițiile medico sanitare vor permite”, a spus Nechifor.

El a arătat că atât timp cât bisericile sunt închise, la fel și școlile și universitățile și grădinițele, atâta timp cât sunt încă foarte multe restricții în plan de distanțare socială, rămâne de văzut ce se întâmplă dacă situația cazurilor  Covid 19 continuă să fie una dificil de gestionat în următoarele luni.

„Dacă treci de 1 octombrie și ai tot context coronavirus, iar dai lege? Le prelungești atunci din nou până pe 17 decembrie, ora 18.23?”, a întrebat Nechifor.

El a adăugat că se vede înțelegerea făcută pe această lege de PNL și PSD.

„Se vede de la o poștă deal-ul PSD-PNL, iar peste vreo două zile vor stabili și data alegerilor locale pentru 27 septembrie. Urmează să vedem și anul, pentru că până acum tot ce și-au propus nu le-a ieșit”, a conchis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de