Ioan Stan: PSD va susține ca starea de alertă să fie prelungită cu maximum 15 zile și doar cu măsuri pentru protejarea sănătății populației


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, a declarat, luni, că în ședința Comitetului Executiv al PSD s-a decis ca o eventuală stare de alertă să fie prelungită maximum 15 zile.

El a arătat că PSD va vota toate măsurile care țin de sănătatea românilor, dar că vor fi mai multe amendamente care prevăd deschiderea spitalelor pentru pacienții cronici, interzicerea achizițiilor directe, redeschiderea bisericilor pentru slujbe în interior, deschiderea restaurantelor din hoteluri pentru familiile cu copii.

„Noi propunem o stare de alertă de tranziție spre normalitate care conține strict măsurile pentru protejarea sănătății populației”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că Guvernul PNL își dorește menținerea stării de alertă pentru a continua anumite practici cum ar fi achizițiile publice fără licitații, sau numirea unor persoane în funcții publice fără concurs.

Senatorul social-democrat sucevean a arătat că dacă se va încerca din partea puterii actuale o eventuală decizie de reintroducere a stării de urgență aceasta va ajunge tot la votul Parlamentului.


Intră acum și în grupul de