Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: În guvernarea PNL, Bucovina a devenit un motiv de mândrie națională și ocupă locul pe care îl merită pe harta țării

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat PNL de Suceava a criticat, dur, PSD Suceava într-un comunicat de presă apreciind că PSD Suceava a însemnat regresul Bucovinei, iar prin dezastrul creat și prin voința alegătorilor, PSD este pe cale de dispariție.

„Diferențele dintre PNL și PSD sunt fundamentale și se evidențiază atât la nivel de acțiuni concrete (zero în cazul PSD), cât și la nivel de caracter uman și politic. Nu vom uita faptul că, în timpul administrației locale PSD, județul Suceava a regresat. Este un fapt cunoscut și de necontestat. A fost o perioadă de tristă amintire a județului, a Bucovinei, perioadă pe care cu greu am recuperat-o și pe care nimeni nu și-o mai dorește”, a spus Gheorghiu.

El consideră captul că își permit „unii politruci”, speriați că vor rămâne șomeri, să critice acțiunile președintelui Gheorghe Flutur, arată de fapt disprețul pentru gradul de inteligență al alegătorilor.

„Nu, domnilor, cetățenii nu sunt naivi, nu sunt ușor de manipulat, nu cred vorbele voastre goale. Nu ați făcut nimic atâția ani și acum îndrăzniți să arătați cu degetul? Bunul simț este sublim, dar lipsește cu desăvârșire la PSD Suceava”, a continuat ministrul.

El susține că toată campania de denigrare a Sucevei de către suceveni este una toxică.

„Mai nou, dacă în mandatul de ministru al domnului Popa, nimeni din PNL Suceava nu l-a contestat, dintr-un patriotism local, din respect pentru concetățeanul nostru deși am fi avut argumente pentru sancționarea unor acțiuni sau declarații, de când ministrul culturii este de la Suceava, întreg PSD-ul a devenit critic de artă”, spune Bogdan Gheorghiu.

El a adăugat că, în guvernarea PSD, Suceava era la Hunedoara.

„Dacă domnul Stan este mulțumit de ”respectul” pe care i-l conferă  liderii săi de partid, bucovinenii, oameni mândri, nu sunt! Așa că, îl rugăm respectuos pe domnul Stan să meargă și dumnealui la Hunedoara, în căutarea prețuirii mai marilor partidului. Să nu uităm faptul că, nici măcar în perioada nefastă 2012-2016, având guvern PSD și președinția Consiliului Județean, organizația PSD Suceava nu a contat pentru gașca de la Teleorman”, a subliniat ministrul.

El consideră că PNL și-a ținut promisiunile și Bucovina a devenit motiv de mândrie națională.

„În guvernarea PNL, Bucovina a devenit un motiv de mândrie națională și ocupă locul pe care îl merită pe harta țării. Asta ne dorim cu toții, pentru că Bucovina este un cumul de locuri minunate, oameni întreprinzători, muncitori, de onoare, locuri și oameni care merită respectul cuvenit. Guvernul și administrația PNL și-au ținut promisiunile, iar acolo unde s-a văzut că nu există o soluție legală și corectă, s-a spus clar și răspicat. Este un semn de tărie, sinceritate și respect față de cetățeni să transmiți mesaje reale, nu promisiuni pe care știi că nu le poți onora”, a conchis Bogdan Gheorghiu.