Gheorghe Flutur, replică acidă senatorului PSD Ioan Stan: Noi am venit să reparăm, să îndreptăm prostiile făcute de voi. Nu purtați grija imaginii mele. Nu cred că etalonul moralității și al corectitudinii este la dumneavoastră

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, luni, o replică acidă președintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a criticat vizita de lucru în județul Suceava a unei delegații guvernamentale condusă de premierul Ludovic Orban.

„Domnule Stan, puțină decență nu ar strica Nu știu din ce fotoliu ați urmărit vizita Premierului Ludovic Orban în județul Suceava de nu v-a plăcut. Nici nu mă așteptam să vă placă.Domnule Stan, echipa Guvernului Orban nu s-a întâlnit ca pesediștii noaptea ca hoții, de ați ajuns să confundați Suceava cu Hunedoara”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că dacă nu se poate puțină decență, atunci măcar putină rușine nu ar strica, arătând că cei din PSD au multe schelete în dulap, iar  Utilități și Mediu este doar un exemplu.

„Trebuia să trageți gaz la populație dar nu ați făcut nimic și ați îndatorat un județ, ați nenorocit zeci de primării pe ani de zile. Noi am venit să reparăm, să îndreptăm prostiile făcute de voi și să aducem gazul metan la Vatra Dornei. Comentați și, chiar dacă este un lucru foarte bun pentru suceveni, nu vă convine. Vă spun să știți că oamenii înțeleg foarte bine că noi am făcut, iar voi doar bateți din gură.Domnule Stan, guvernările voastre au însemnat pedepsirea județului Suceava”, a spus Flutur.

El a subliniat că, din păcate pentru acest județ sunt foarte multe exemple din care el enumeră doar câteva.

Astfel, Flutur spune că un exemplu este centura Sucevei, „făcută de noi 85%, amânată 7 ani de guvernele PSD”, iar acum se plătesc „toate datoriile voastre din urmă și finalizăm lucrările”.

În ceea ce privește centura municipiului Rădăuți, licitată în 2012, lucrările au fost sistate 6 ani de guvernele PSD, iar „noi o vom finaliza în acest an”.

„Proiectul apă-canal pentru mai mult de 220.000 de suceveni, proiect european care a zăcut ani de zile în sertarele guvernării PSD, a fost deblocat de guvernarea liberală, acum se organizează deja 25 de licitații pentru mai multe puncte de lucru în județul Suceava”, a spus Flutur.

Totodată, el spune că și pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, care ar fi trebuit să fie finalizată la sfârșitul anului 2012, iar șase ani PSD nu a făcut nimic, dar nu a evitat să se împăuneze după ce a dat 5% din valoarea proiectului.

„DN18 Iacobeni – Borșa. Se lucrează pe el din 2012 dar voi, prin guvernările PSD, ați blocat 7 ani lucrările. Acum plătim noi datoriile voastre și facem recepția finală.  V-ați opus aprobării unui Spital de copii la Suceava, dar va fi posibil de realizat în guvernarea liberală. Nu ați făcut nimic – zero acțiuni pentru drumuri expres sau autostrăzi în județul Suceava. Guvernarea voastră a retrogradat pe ultimul loc în Master Planul General de Transport tronsoanele Suceava – Siret și Suceava – Dolhasca. Noi am demarat procedurile, licitațiile pe Autostrada A7 Siret-Suceava -București și au început procedurile, s-au depus ofertele pentru Autostrada Nordului Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Satu Mare. De asemenea, s-au emis actele normative pentru a se face pe bani europeni centurile ocolitoare de la Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei”, a adăugat Flutur.

El a mai spus că poate da alte multe exemple și n-o să cadă bine PSD.

„Vă dau și un sfat: nu mai jucați postura frustratului.Nu purtați grija imaginii mele. Să lăsăm sucevenii să aprecieze ce facem noi, știu ei foarte bine.  Apoi, nu cred că etalonul moralității și al corectitudinii este la dumneavoastră sau în partidul dumneavoastră. Rămân la îndemnul pe care vi-l repet, să faceți totuși ceva util pentru județul Suceava și renunțați să credeți că astfel de ieșiri o să vă aducă voturi. Veți avea mari surprize. Noi suntem hotărâți să facem lucruri utile pentru acest județ, lucruri pe care oricine de bună-credință le vede foarte bine”, a conchis Gheorghe Flutur.