Mirela Adomnicăi taxează derapajul senatorului PNL Daniel Cadariu și îl reclamă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, duminică, intenția de a depune o reclamație la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării față de atitudinea misogină a senatorului PNL Daniel Cadariu.

„Mereu am considerat că în politică este nevoie de diplomație și că în confruntările politice trebuie folosit un limbaj civilizat, în timp ce discursul politic trebuie argumentat pe baza informațiilor, nu a opiniilor personale”, arată Adomnicăi într-un comunicat de presă.

Ea a arătat că deși senatorul PNL Daniel Cadariu face apel la o „confruntare în idei și proiecte, pentru ca lumea să înțeleagă ceva”, acesta exclude  aceasta posibilitate atunci când candidatul este femeie.

„Este regretabilă această abordare misogină care, conform prevederilor legale ce sancționează discriminarea pe bază de gen, este definită ca „un comportament manifestat în public care vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere ostile, degradante umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane legat de gen” – am citat din lege”, a precizat Adomnicăi.

Ea a subliniat că urmare a acestei atitudini, în cursul acestei săptămâni, va depune o plângere în acest sens la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Îmi exprim speranța că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează. Și eu îmi doresc să  ne confruntam în idei și proiecte în interesul sucevenilor, pentru ca aceștia să aleagă în cunoștință de cauza și nu conform „ghicitului” dlui senator. Pe de altă parte, ca fost parlamentar, îi reamintesc acestuia că imunitatea parlamentară în ceea ce privește exprimarea opiniilor politice nu este un privilegiu, ci o garanție a exercitării mandatului în calitatea sa de reprezentant al poporului. Popor din care fac parte și femei”, a conchis Mirela Adomnicăi.

CITEȘTE ȘI :Senatorul PNL Daniel Cadariu: „Viteazul” Ioan Stan a preferat să se ascundă după fusta Mirelei Adomnicăi pentru a evita să se ”bată” în mod direct cu Gheorghe Flutur