Mihai Dimian o încurajează pe șefa de promoție a Liceului Tehnic “Vasile Cocea” din Moldovița căreia i s-a anulat rezultatul la Bacalaureat să învețe pentru noua sesiune și o asigură că-i va achita taxa de școlarizare la USV


Intră acum și în grupul de

Prorectorul USV prof. univ. dr. Mihai Dimian este dispus să plătească taxa de studii la USV elevei din Moldovița căreia i s-a anulat diploma de Bacalaureat pentru că ar fi lăsat alți colegi să se inspire din teza ei și o încurajează să se pregătească pentru sesiunea următoare de Bacalaureat.

Mihai Dimian a transmis prin intermediul paginii sale de socializare că el își dorește ca eleva să treacă mai ușor peste ceea ce s-a întâmplat pentru că i-a adus aminte de tinerețea lui când temele pe care el le făcea erau copiate de mai mulți dintre colegii lui.

„Când eram elev, se adunau vreo 10 colegi la mine acasă și făceam temele împreună. În realitate, eu făceam temele, ei le cam copiau de la mine și apoi mergeam să jucăm fotbal împreună. În amintirea acelor vremuri, voi plăti personal taxa de studii pentru Alexandra Bîndiu, șefa de promoție de la Moldovița căreia i-a fost anulată diploma de bacalaureat pentru că ar fi lăsat colegii să se inspire de la ea în timpul examenului de Bacalaureat”,a transmis prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Prorectorul USV a menționat că nu a văzut imaginile din timpul examenului de Bacalaureat care dovedesc că aceasta și-a lăsat colegii să copieze, dar crede că probabil că s-a întâmplat acest lucru și legea trebuie aplicată.

„Poate legea e prea dură în acest caz, însă aceasta e o altă discuție și ar trebui să răspundă cei care au făcut-o. Cert este că Alexandra este o elevă foarte bună și sper ca această propunere din partea mea să o facă să treacă mai ușor peste cele întâmplate și să se pregătească pentru sesiunea următoare de Bacalaureat. Chiar dacă se va întâmpla să nu mai fie locuri fără taxă la programul la care va fi admisă în toamnă, nu va resimți personal acest lucru (la USV)”, a precizat Mihai Dimian.

Un număr de 17 candidați ai Liceului Tehnic “Vasile Cocea”, din comuna au fost eliminați din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, iar printre aceștia se află și Alexandra Bîndiu, șefa de promoție, care a încheiat clasa a XII-a cu 10 și a luat obținut nota 9.46 la examenul de Bacalaureat.


Intră acum și în grupul de