Cătălin Nechifor (Pro România) reia teza unui candidat „proaspăt” la președinția CJ Suceava care să fie susținut de toate partidele: Dacă nu lăsăm cu toții orgoliul politic deoparte, șansa de revenire pentru județul Suceava este foarte mică//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că șansa județului Suceava este ca la alegerile locale din acest an să fie susținut pentru funcția de președinte un candidat care să nu fie din categoria „foștilor”  și care să fie susținut de toate partidele.

„Cred că Suceava a fost mult prea politizată în ultimii ani”, a spus Nechifor.

El consideră că sucevenii ar trebui să câștuge președinția Consiliului Județean Suceava pentru că e a lor. „În rest, cine va fi președinte, cum va arăta o majoritate, sunt lucuri de văzut”, a spus liderul Pro România.

El s-a întrebat dacă se vor mai organiza alegeri în 27 septembrie mai ales că acum este o cazuistică de peste o mie de cazuri zilnic de Covid-19 care pune și problema siguranței sanitare și incertitudinea organzării acestora.

Nechifor a spus că se așteaptă de la Guvern o decizie pentru că „ei stabilesc regulile, ei le încalcă, din păcate”.

„Important de înțeles este că Suceava, Bucovina, e foarte căzută în acest moment și sincer cred că e nevoie să găsim o persoană pe care să o susținem, toate partidele, pentru că e un moment greu, un moment care, dacă nu punem cu toții umărul, dacă nu lăsăm cu toții orgoliul politic deoparte, șansa de a reveni, va fi pentru Bucovina foarte mică”, a spus Nechifor.

El arătat că Suceava este într-o competiție foarte dură și cu Iașul și cu Botoșaniul, dar și cu sudul țării.

„Nu am avut abilitatea să ne punem la București oameni cu putere și iată că nici acum nu avem responsabili vizibili, factori guvernamentali. Cel de la Cultură e un portofoliu important, dar nu cu mari beneficii pentru Suceava și poate nici cu persoana cea mai potrivită”, a menționat deputatul sucevean.

El a adăugat că alte județe și-au pus miniștri foarte puternici și au tras pe turta lor.

„Cred că acum e momentul în care să înțelegem lucru. E nevoie ca în viitorul Cabinet Bucovina să aibă un ministru puternic, indiferent care e partidul din care provine”, a spus Nechifor.

El a menționat că în continuare caută o persoană capabilă să conducă CJ Suceava și care să nu fie dintre „foști”.

Nechifor a spus că el are 46 de ani, a fost președinte de CJ și acum e deputat, candidatul PSD, Mirela Adomnicăi, are peste 50 de ani și a fost în zona publică toată activitatea, fiind și jurist și director la AJOFM și la Casa de Pensii și deputat și prefect, candidatul PNL, Gheorghe Flutur, are și el 60 de ani care a fost șef de ocol, director al Direcției Silvice, senator, ministru, președinte de CJ, iar la USR candidatul este total nepotrivit cu profilul acestei formațiuni și consideră că e bine să fie propus un alt tip de candidat.

„Cred că e bine să vină altcineva, care e dechis la dialog și pe care eu, cel puțin, dar și ceilalți. sper, să-l ajutăm să facă ceva”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că va trebui să se țină cont și de viitoarea structură guvernamentală mai ales că președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va oferi PSD posibilitatea să formeze un guvern.

„Trebuie să fim atenți cum poziționăm județul și dacă îl lăsăm pradă unei guvernări ostile sau prietene”, a spus Nechifor subliniind că „se știe cum ești tratat dacă ai sau nu prieteni la Guvern.

El a arătat că dacă nu va fi găsit un candidat care să fie o soluție îmbrățișată de forțele politice sucevene este probabil să-și asume candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de