Cătălin Nechifor a remarcat că nu mai e organizat niciun eveniment de Luna Diasporei: După ce s-au înfruptat politic din voturile lor, Guvernul Orban i-a abandonat pe cei din diaspora, iar acum, în 2020, i-au lăsat în voia sorții


Intră acum și în grupul de

Liderul sucevean al Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, vicepreședinte național al formațiunii, a remarcat, sâmbătă, când ar fi trebuit să înceapă a cincea ediție a Lunii diasporei la Suceava că nu se mai organizează nimic în condițiile în care s-au întors acasă cei mai mulți suceveni în comparație cu ceilalți ani.

„Azi ar fi trebuit să înceapă Luna diasporei la Suceava, cred că cea de a 5-a ediție, un eveniment cu o componentă electorală importantă, dar care reunea în trecut suceveni care se întorceau în vacanță acasă. Paradoxal, acum în 2020, în condițiile în care nu se mai organizează nimic, s-au întors cei mai mulți suceveni în comparație cu toți anii de la revoluție încoace.

Simpozioane – nimic

Întâlniri cu caracter politic – nimic

Târgul meșterilor populari – anulat

Bucovina Rock Castle – anulat

Festivalul Medieval din Cetate – anulat

Suceava Air Show – anulat

Întâlniri bucovinene – anulat

Greu momentul și pare-se că statul român chiar nu are soluții. Guvernul Orban i-a abandonat pe cei din diaspora, după ce s-a înfruptat politic din voturile celor de afară, iar acum, în 2020, i-au lasat în voia sorții, a intrat cine a vrut și cum a vrut în țară în timpul pandemiei, au făcut un simulacru de caratinare în frontieră și de izolare la domiciliu”, a transmis Nechifor.

El a arătat că Guvernul PNL nu a venit cu nicio măsură activă, cu niciun tip de ajutor logistic, informațional, financiar și că doar s-a îngroșat numărul șomerilor care bate deja milionul și s-au închis zeci de mii de firme mici și mijlocii.

„Au cumpărat în schimb, la supra preț, măști, combinezoane, produse biocide de la firmele de partid sau prietene”, a menționat deputatul Pro România.

El consideră că atâta cinism e greu de găsit, dar că acest mod de abordare al PNL a fost constatat pe parcursul întregii activități.

„Are experiență vastă partidul liberalilor, acest PNL istoric care se laudă cu 145 de ani de existență, dar care uită să amintească de mătrăşirea lui Cuza, de represaliile împotriva țăranilor răsculati în 1907, de faptul că, inclusiv ei, au contribuit la predarea țării bolșevicilor după cel de al doilea război mondial”, a menționat deputatul sucevean.

Nechifor a adăugat că se așteaptă ca începând cu ediția de anul viitor să sfârâie din nou grătarele.

„Așa că, așteptam ediția 2021 a Lunii Diaporei, să vină simpozioanele, să cânte muzica, să curgă băutura și să sfârâie gratarele. Să votați bine!”, a transmis Nechifor.


Intră acum și în grupul de